› 
 › 
Radikal 24.03.2010

Kiki Sıraselviler'de

Kiki'de aradığınız her şey var: Kahve, yemek harika. Kiki partileri de Beyoğlu gece hayatına renk katıyor.

Kiki, Alman Hastanesi’nin tam karşısında yer alan bir kafe/restoran. Bir yere benzemeye çalışmamış, mütevazı ancak kimlik geliştirmeyi de başarmış, genç bir mekân.

Kiki Sıraselviler'de

İlk başta lojistiği gereği çok gürültülü bir yer burası diye düşünüyorum. Gariptir, hastaneye bakan camın kenarı dahi oturup çalışabileceğiniz sessizlikte... Arkaya doğru incelerek uzanan koridor, boydan boya cam kaplı, sakin bar bölümüne varıyor. Bu bölümün sürprizi, bol keseden gün ışığı ve nisanda açılmayı bekleyen bir bahçe...

Deniz mahsüllerinde iddialı
Deniz mahsullü lezzetler konusunda iddialılar. Şefleri Ayşe hanım, aşçılık kariyerini güney sahillerinde bilumum deniz lokantasında şekillendirmiş bir isim. ‘Denizden babam çıksa’ ekolüne uymayanlar için uluslararası mutfaktan, sayısı ölçülü tutulmuş seçenekler de mevcut. Humus, tahinli patlıcan ezme, samosa, ravioli, ızgara bonfile gibi lezzetli alternatifler var.

Özel bitki çayları ve cidden ağızda eriyen kurabiyeler, başlı başına Kiki’ye bir ziyaret sebebi olabilir. Yine bilumum yöresel lezzetle zenginleşen kahvaltı ve brunch seçenekleri, mönüye bakarken dahi uzun bir kahvaltının zihinde yarattığı gevşeme duygusunu tetikliyor.

Fiyatlandırma gerçekçi
İşin diğer bir cazip yanı, mekân sahiplerinin fiyatlandırma konusundaki gerçekçi tutumu. Neredeyse bir akşam yemeği parası ödenen şık kafe kahvaltılarına karşı, Kiki’de zengin bir brunch için 25 TL ödeniyor. Bir ana yemek, bir kadeh şarap ve iki çeşit mezeden oluşan bir akşam yemeğinin karşılığının kişi başı 35 TL civarında. Şarap mönüsünde İtalyan, Fransız ve Şili şarapları mevcut.

Kiki, ‘dekore’ edilmemiş bir mekân dedik; ancak kimi detaylar o pes tonda da kendini belli ediyor: Seramik sanatçısı Yonca Akçay (Doğan Apartmanı karşısında açılan Myra’nın da sahibi) barın tamamını kaplayan renkli, eğlenceli fayansları tasarlamış. Yine Çukurcuma’nın çok önemli bir adresi; Koçgiri Antik’ten Eren bey, pek ‘funky’ görünen oturma grupları ve masaları yapmış. Koçgiri Antik, memleketin dört bir yanından toparladığı eski ağaçlardan yaptığı masalarıyla meşhur bir Çukurcuma sırrı...Köşe-bucağı süsleyen romantik/esprili/zevkli aksesuvarların seçimi ise Burcu Denizer’e ait.

Giderek yavanlaşan Beyoğlu gece hayatına da katkısı var Kiki’nin. Konser programları harici bar eğlencesinin sıkış pıkış dikilip etrafa bakmaktan ibaret olduğu Beyoğlu gece hayatına partileriyle renk katıyor. Bar, mekânın arka tarafında kaldığından yoldan geçerken farkedilmeyen Kiki partilerinde artık retro bir eğlence sayılan ‘dans etmek’ de mevcut! Her çarşamba ve cumartesi gecesi...

Ferhan İstanbullu

Kiki
Sıraselviler caddesi 42, Taksim
212 243 53 73


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER