› 
 › 
Milliyet 24.02.2010

Nişantaşı'na yeni bir İtalyan geldi: Candido

Candido, odun fırınında pişen pizzaları ve ev yapımı makarnalarıyla çok iddialı.

Candido’nun ortaklarından Ömer Noyan “İtalyan ortağımız Joe Candido büyükbabasından miras kalan tarifleri bizimle paylaştı. Burada her şey yüzde yüz İtalyan” diyor.

Nişantaşı'na yeni bir İtalyan geldi: Candido

Nişantaşı’ndaki en yeni mekanlardan biri Mim Kemal Öke Caddesi’nde açılan İtalyan restoranı Candido. İtalyancada “bembeyaz” anlamına gelen bu isim, aynı zamanda mekanın İtalyan ortağı Joe’nun da soyadı. Joe Candido’nun kökleri Napoli’nin Amalfi bölgesine dayanıyor ve ailesi yıllardır yemek sektöründe.


100 yıllık gizli pizza tarifleri Candido'da
Candido pazar hariç her gün saat 11.00-02.00 arasında açık. Şimdilik kahvaltı verilmiyor ama önümüzdeki aylarda özel bir brunch mönüsü hazırlanması gündemde. Mekanın en iddialı olduğu konu ise odun fırınında pişen pizzaları ve ev yapımı makarnaları. Özellikle Joe bu konuda çok hassas. “Amerika’da başka eyaletlerden sırf pizzamızı tatmak için gelen müşterilerim vardı. Boyum tezgaha yetmezken süt kutularının üzerine çıkar, büyükbabamın pizza hamurunu hazırlayışını izlerdim. Burada da aynı pizzayı yapıyoruz” diyor.

Candido’da iki kişi, içecek dahil yemek yemenin bedeli kişi başı 50 TL civarında. Pizzaların fiyatları 15-23, salatalarınki 12-20 TL arasında değişiyor.


İyi pizzanın en yakın dostu iyi bir şaraptır
Joe Candido’ya göre pizza ve şarap ayrılmaz bir ikili. Bu nedenle mekanda güzel bir kav oluşturmayı planlıyorlar. Joe “Şarap uzmanı değilim ama iyi bir pizzanın yanında en az onun kadar iyi bir şarap olması gerektiğini biliyorum. Bu ikili ayrılmaz dostlardır” diyor.


Bu pizzalar diyet yapanlar için de uygun
Joe Candido pizzalarının diyet yapanlar için de uygun olduğunu çünkü büyükbabasının özel hamur tarifinde ne şeker ne de yağ bulunduğunu söylüyor ve ekliyor: “Bizim yemeklerimiz Uzakdoğu yemekleri gibi çok hafif. Yedikten bir saat sonra acıkıyorsunuz.”

Candido
Mim Kemal Öke Cad. No:15
Nişantaşı, İstanbul
Telefon: (212) 291 57 23



Pelin Çini


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER