› 
 › 
pudra.com 29.03.2010

Nişantaşı'na yeni mekan: Zamane Kahvesi

Geleneksel kahvehane kültürünün modern adresi Zamane Kahvesi, Nişantaşı’nda açıldı.

Mekansal tasarım özelliklerini Anadolu kültürünün yaygın bir öğesi olan ”kahvehane”lerden alan Zamane Kahvesi, Nişantaşı’nda 7 den 70’e her kesime hitab ederken, modern dokunuşlarla son yılların trend kahve zinciri anlayışına farklı bir soluk getiriyor.

Nişantaşı'na yeni mekan: Zamane Kahvesi

Dekorasyonda Akdeniz mimarisi
Geleneksel Anadolu kahvehanelerinin çağdaş bir yorumu olarak tasarlanan Zamane Kahvesi, farklı dekorasyonundan özel mönüsüne kadar ince ayrıntılar üzerine hayata geçti. Mekan konsept tasarımı ve uygulaması, endüstriyel ürün tasarımcısı Özlem Yalım tarafından gerçekleştirildi. Özellikle İstanbul’un kent yaşamında pek yeri olmayan, kıyı köylerine öykünen mekanın dekorasyonunda mavi ve beyaz hakimiyeti dikkat çekiyor. Zamane Kahvesi’nin diğer ayırdedici detayı kuşkusuz, renkli cam kapısı. Tipik bir Akdeniz mimari özellikleri taşıyan kapı, renkli dokulu camlar ile bütünleşerek yarattığı ışık oyunları sayesinde adeta mekana canlılık ve neşe katıyor.





Yalın çizgilerin korunduğu mekanın arka kısımda jenga, pictureka gibi pek çok oyunun oynanması için özel bir alan bulunan Zamane Kahvesi’nde özel bir kitap seçkisi de konuklara sunuluyor. Ayrıca özel olarak tasarlanmış bulmacalı Amerikan servisleri sayesinde sipariş gelene kadar keyifli ve eğlenceli zaman geçirilmesi amaçlanıyor.





Menü çok geniş
Zamane Kahvesi’nin mönüsü de mekanın ambiyansına uygun olarak oluşturuldu. Mekanın girişinde yer alan dolapta sergilenen Sakızlı Cheesecake, günlük Petitfour, Piramit Pasta, Parça Çikolatalı Pasta, Ballı Şu, Hurma Tatlısı, Çilekli Milföy gibi birbirinden lezzetli pasta ve tatlı alternatiflerinin yanı sıra çikolataya batırılmış meyveler, Meksika ve Beyoğlu çikolataları müşterilerin beğenisine sunuluyor. Kafenin baş döndüren geniş çikolata ve tatlı çeşitleri hafif atıştırmalıklar, taze salatalar, sandviçler, makarnalar, çeşit çeşit kahve ve çay seçenekleri ile tamamlanıyor. Mönüde dikkat çeken spesiyallerden bazıları: kadayıfa sarılmış Tavuk Kıtırları; Domates Özü Çorbası; Sarıyer Böreği; Börek Sepeti; döner etli ve Urfa peynirli Lavaş Tost; Zamane Yengeni, bazlama ekmeğinde Kumru; sürk peynirli Bahçe Salatası; Ayva Kapama. Zamane Kahvesi’nin bir diğer uygulaması ise gün içerisinde iki ya da üç kez tekrarlanan “Sıcak Sürprizler”. Fırından yeni çıkmış börekler, servis tepsilerinde mekanda dolaştırılarak bu doyumsuz lezzetlerin taptaze ve sıcacık bir şekilde tadılması sağlanıyor.

Hayata keyifli ve tatlı bir mola vermek isteyenlerin adresi Zamane Kahvesi, Nişantaşı müdavimlerini bekliyor.


Zamane Kahvesi
Adres: Valikonağı Caddesi, No: 85/1, Nişantaşı
Tel: (0212) 296 01 51


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER