› 
 › 
Milliyet 27.05.2011

Nişantaşı'nda yeni bir mekan: JUNO

Nişantaşı, Mim Kemal Öke Caddesi'nde açılan yeni mekan Juno’nun mönüsünde diyette olup kaçamak yapmak isteyenlere küçük pizzalar var.

Filmlerde gördüğünüz ballı pancake’lere özenip “Bu sabah kendime bir ödül vereyim” diyorsanız ya da tek başınıza şarap-peynir ikilisinin tadına bakıp biraz kafanızı dinlemek istiyorsanız Nişantaşı’ndaki Mim Kemal Öke caddesindeki Juno size göre.

Nişantaşı'nda yeni bir mekan: JUNO
Juno'nun dekorasyonunu Mimar Tolga Baydar yapmış.

Geçtiğimiz sezon Candido isminde bir İtalyan restoranı olarak hizmet veren mekan bu bahar ismini ve dekorasyonunu değiştirip karşımıza Juno olarak çıktı. İsmini mitolojideki tanrıların tanrısı Jüpiter’in karısı olan ve bağlılığı sembolize eden tanrı Juno’dan alan mekanın hikayesini ortaklardan Selin Günter Tümer’den dinledik.

* Juno ne zaman açıldı?
Ortağım Ömer Noyan burada daha önce bulunan Candido isimli restoranın ortaklarından. Ablası benim en yakın arkadaşım. Ömer eski ortaklarıyla sorun yaşayınca bir arayışa girdi. Bana da tam bu dönemde meme kanseri teşhisi konuldu. Yaşadığım zor dönemin de etkisiyle kurumsal hayata veda etmek, stresten uzaklaşmak ve bir değişiklik yapmak istedim. Zaten hep “Bir gün kendi mekanımı açacağım” derdim, hastalık vesile oldu ve Ömer’le Juno maceramız başladı. Buranın hazırlanması beş ay sürdü, bir aydır da açığız.


* Hobi olarak yemek yapan, kurslara giden amatör aşçılardan mıydınız?
Hayır. Ben yapmayı değil de yemeyi sevenlerdenim. Farklı mutfakları araştırmayı değişik kültürlere ait yemekleri tatmayı çok severim. Burada mutfağa girmiyorum ama ustalarımıza deneyimlerime dayanarak aklımdan geçeni tarif ediyorum onlar da yapıyorlar. Mönüde bana ait bir tek yemek var, o da müsli.

Arpayı, çavdarı, yulafı organik ürünler satan bir yerden alıyorum. Üzerine esmer şeker ve bal koyup fırında pişirdikten sonra kurutulmuş meyvelerle karıştıyorum. Formuna dikkat eden, sağlıklı ve güçlü bir kahvaltı isteyenler tercih ediyorlar.


* Juno’nun mönüsünde hangi mutfaklardan yemekler var?
Odun fırınımız olduğu için pizza konusunda çok iddialıyız, ayrıca kendi makarnamızı da kendimiz üretiyoruz. Bu nedenle İtalyan yönümüz ağır basıyor diyebiliriz. Amerika’da doğup büyümüş bir şefimiz de var. O da Amerikan kahvaltısında bulunan fıstık ezmeli tostlar ve pancake’ler yapıyor.

Mönüyü oluştururken ana kriterimiz müşteri olarak bizim rahatsız olduğumuz şeyleri tekrar etmemekti. Mesela çoğu yerde peynir tabağı çok büyük olduğu için tek başınıza “Bir kadeh şarap içeyim yanında da peynir yiyeyim” diyemezsiniz. Ya da pizzalar o kadar büyüktür ki, diyetteyseniz ve minik bir kaçamak istiyorsanız aldığınız pizzanın yarısı ziyan olur. Bunları engellemek için mönüye tek kişilik peynir tabağı ve sizi vicdan azabına uğratmayacak boyutta pizzalar ekledik. Genel olarak da amacımız bir gün içinde birkaç mekana dönüşebilmek. Sabah kahvaltınızı edip öğlen yemeğinizi yiyeceğiniz, akşamları bir-iki kadehle geceye hazırlacağınız bir mekan olmak istiyoruz.


* Hangi günler saat kaçla kaç arası hizmet veriyorsunuz?
Pazar hariç her gün saat 09.00-02.00 arası açığız. Mekanımız 90 kişilik. Gölgeli bir bahçemiz var. Yazın alışverişten sıkılanların tercih edeceklerini düşünüyorum. Bir de Nişantaşı’ndaki müşteri kitlesi enteresan; kimileri görülmek istiyor kimileri ise saklanmak. Biz iki kategoriye de hitap ediyoruz. Görülmekten hoşlananlara kaldırımdaki masalarımızı, sakinlikten hoşlananlara arka bahçemizi öneriyorum. Eylülden itibaren pazar günleri de açık olacağız.

Pelin Çini, Milliyet Cumartesi


JUNO
Mim Kemal Öke Caddesi No: 15
Nişantaşı, İstanbul
Tel: 0212 2915723


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER