› 
 › 
timeout.com 31.03.2010

Reşitpaşa'da bir butik restoran: Mest

Burası aynı anda yemek atölyesi, catering şirketi, gurme dükkanı ve çiçekçi. Mest,sizi mest edecek...

Mest, yalnızca fine dining anlayışı ve mutfağıyla değil, mutfak konsepti ile bir arada sunduğu çiçek butiği, kurumsal ve bireysel yemek atölye organizasyonları ile de fark yaratıyor...

Reşitpaşa'da bir butik restoran: Mest

Bir mekan dört işlem
Bulunduğu yer kadar kendisi de ilginç olan bir mekân daha açtı kapılarını geçtiğimiz ay. İstanbul’a alışılagelmişin dışında bir hizmet vadeden Mest, yerleşmek için Reşitpaşa’yı seçmiş. Açıldığı ilk günden beri dikkatleri üstüne topladığı kesin; bu ara sanki nereye gitsek ondan konuşuluyor. Ödül avcısı zeytinyağları, birbirinden estetik çiçek aranjmanları, gümüş kaplama vazo tasarımları, traiteur ve catering hizmeti de cabası. Sabit bir menü üzerinde spesiyallerini görücüye çıkarmak yerine günlük seçimlerle müşterisine küçük sürprizler yaşatmayı tercih etmiş mekânda, günlük menülerde osso buco ve ördek confit gibi özel lezzetlerine zeytinyağlı yemekler, çorba, salata ve tatlılar eşlik ediyor. Fakat siz işinizi şansa bırakmayanlardansanız Mest’in internet adresinden günün menüsünü öğrenme şansına sahipsiniz. Akşamları ise genelde mekân kapılarını gruplara atölye ve yemek organizasyonları için kapatıyor. (Biz de ne yazık ki böyle bir güne denk geldiğimizden o çok methedilen yemeklerinin tadına bakamadık).

Evlere ziyafet servisi
Yıkık dökük, doğal tahribata mahkum edilmiş bir depoyu itinayla restore eden ve bir ev sıcaklığında döşeyen restoranı davet mekânı olarak tereddütsüz kullanabilirsiniz. Tam ortada bulunan mutfakta yemeğinizin hazırlanışını izleyebiliyor, gelen kokularla iştahınızı kabartıyorsunuz. “Bu aralar hiçbir yere gidecek vaktim yok ama misafirlerime de gelmeyin diyemiyorum” ruh halindeyseniz, birkaç gün öncesinden sipariş verdiğiniz takdirde Mest yemeklerinizi sizin için hazırlayıp, sanki siz az evvel pişirmişsiniz görüntüsünde evinize kadar getiriyor. Eğer sofranız şık olsun mis gibi kokan çiçeklerle bezensin istiyorsanız bunu da siparişinize eklemeyi unutmayın. Artık size sadece dumanı üzerinde ziyafeti servis etmek kalıyor.

Mest
Tel: (0212) 229 03 82
Adres: Tuncay Artun Caddesi Salih Bey Sokak 4, Reşitpaşa
www.mest.com.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER