› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.11.2009

Saklıköy'de yeni bir mekan: Mahzen Restoran

Saklıköy Mahzen Restoran’da 500 yıl öncesine giderek zamanda yolculuk yapabilirsiniz...

70 dönümlük bir cennet düşünün. Üstelik İstanbul’ da şehir merkezine sadece yarım saatlik mesafede. Bu cennet Saklıköy’den başka bir yer değil...

Saklıköy'de yeni bir mekan: Mahzen Restoran

Tamamen doğanın içinde, ıhlamur ağaçlarının kokusuyla mutluluk dolacağınız, 10 binden fazla bitkinin yer aldığı bu cennet köşede, 8 bin metrekarelik butik binicilik kulübünden, tenis kortlarına, yarı olimpik yüzme havuzundan doğada yürüyüş parkurlarına, mini futbol sahasından, fitness, sauna, lounge alanlarına kadar her türlü ihtiyacınızın düşünüldüğünü görecek ve 500 yıl öncesini yaşatan Saklıköy Mahzen Restaurant’da da çok farklı lezzetlerle tanışacaksınız.

Romantik French Country tazındaki Taş Otel ile, doğanın adeta bir parçası olan tamamı kerpiçten yapılan Kerpiç Otel’de konaklamak çok özel bir deneyimken, sizleri yarım asır öncesine götürecek Mahzen Restoran Saklıköy’ün en önemli özelliği.

Tarihi bir atmosferde, 500 yıl öncesinin kurallarıyla yemek yemek, unutamayacağınız bir an olacak ve unutamayacağınız lezzetler tadacaksınız.



Mahzen Restoran’da günümüze ait çatal kaşık bıçak gibi materyaller kullanılmıyor. “Hancı” lar 500 yıl öncesinin yemek adetlerinden ve yemeğin servis kurallarından bahseden bir ferman okuyorlar. Fermanın ardından misafirler tarihi atmosferin kurallarına keyifle uyum sağlıyor. Her ayrıntısı ile ortaçağı yansıtan mekânda han çorbaları toprak kaplarda kaşık kullanılmadan içiliyor. Ekmekler ise restoranın özel odun fırınında hazırlanarak pişiriliyor. Ana yemekler de aynı çorba gibi dönemin yeme içme kurallarına bağlı kalınarak tahta levhalar üzerinde servis ediliyor.

Yemek öncesi okunan ferman, yeme-içme ve servis kuralları gibi birçok unsurun geçmişi aynen yansıtması için özenle düşünüldüğü mekânda elektrik ile aydınlatma da yok. Yemeğinizi mum ışığında keyifle yiyorsunuz.

Tarihe sıcak bir uzanış ve samimi bir ortamda sevdiklerinizle paylaşacağınız yemek sizi farklı, keyifle hatırlayacağınız güzel anılara çağırıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER