› 
 › 
timeoutistanbul.com 21.01.2011

Sıraselviler'de Minyon Restoran

Her zevke hitap eden mönüsü, sade ve şık dekorasyonu ile Minyon küçük alanlara büyük eğlenceleri sığdırıyor!

W’nun yeme-içme işini devralan Emra Ergani Akaretler’e yeni bir hava kattı. Girişteki W Kitchen’ın eski yerini mutfağı ve işletmesiyle Emre Çapa’ya teslim etti. Celal Çapa’nın oğlu Emre Çapa, Johnson & Whales’de tamamladığı aşçılık eğitiminin ardından marifetlerini sergilemek için Akaretler’deki ilk mekânında hem executive şef hem de işletmeci olarak iş başına geçmiş. Mutfakta yemek hazırlamak dışında masaları da dolaşıyor Çapa, kendisini mutlaka görürsünüz.

Sıraselviler'de Minyon Restoran

Mutfaktan servise kadar tüm kadro kadın
Mekân adına kıyasla hiç de küçümsenmeyecek, küçük boyuyla büyük işlere kalkışan, şaşırtan ve hayal kırıklığı yaşatmayan bir işletme. Sosyetik, spekülatif bir isim de olsa Emre Çapa’nın Minyon’u özgün ve mekânın adı gibi kendi dünyasının bir yansıması tadında. Kendisi dışında mutfaktan servise kadar tüm kadro kadın.

Minyon’un konsepti ‘hip food&hip music’
Bu yenilikçi, muzur ve dinamik konsepti ile mekânda hem menü hem de müzik bir uyum içerisinde sizi şaşırtmayı hedefliyor. Minyon’da gözü rahatsız edici detaylardan arındırılmış, oldukça minimal ve sıcak bir ortam yaratılmış. Bar kısmındaki duvardaki Banksy ve iç kısımda çocuk kitaplarından fırlamışcasına bir filin olduğu tuval ve birkaç fil heykeli gözümüzden kaçmadı tabii orası ayrı ama genel olarak duyularda daha çok ses ve tat üzerine bir deneye dahil oluyorsunuz mekânda. Yemek müziği adı verilen klasmanın çok dışında Bonobo’dan Barış Manço’ya, Trentemøller’e, Cat Power’dan, Justice’e, Erkut Taçkın’a kimi zaman şaşırtıcı sözlerin kulağınıza çalınabileceği -örneğin f**k you- mekânda zaten amaç da müziği yemekle birlikte sindirmeniz. Bunlar Beyoğlu ve çevresi için sıradan olsa da Akaretler için bir yenilik.

Fiyatlar tuzlu değil
Minyon’un mutfağı aslında tanıdık tatlar sunan bir hazırlık üssü ama hem sunumları hem de malzeme olarak farklı yorumlarıyla yeni keşifler sunuyor. ‘Bir filin hikâyesi’ne damağınızda tanık olacağınız menü giriş, gelişme ve sonuç başlıkları altında toplanmış. Girişte pırasa ve kişnişli domates çorbası, wasabi soslu levrek sashimi, avokadolu okyanus yengeci, prosciutto ve ıspanak salatası, zencefilli deniz tarağı gibi seçenekler mevcut. Gelişmede ise limonlu, adaçaylı risotto, sebzeli lazanya, kemikli dana schnitzel, armut confit, kızarmış papates ile servis edilen ciabatta ekmeğinde kareburger favorilerden. Menünün bir kıyak tarafı da vejetaryenler kadar glutensiz beslenenler ve domuzseverlerin de tıkabasa doyabiliyor oluşu. Tatlılardan Minyon’un tavsiyesi damla sakızlı crème brulée. Bunun dışında limon meringue, armutlu crumble ve çikolatalı-bademli tart da diğer alternatifleriniz. Fiyatlar bölgeye kıyasla hiç de tuzlu değil.

Gidilmesi gereken bir yer!
Mekânda çarşambaları ‘whippped up’ geceleri düzenleniyor. Perşembe ve cuma akşamları içinse değişik planları var. Indie Night da bunlardan biri. Doğum günü partileri, bir öğlen kaçamağı ve akşam yemekleri için tercih edebilirsiniz Minyon’u. Şehirde katıldığı davetler dışında marifetleriyle ilk defa tanışacağınız Emre Çapa’ya ve Minyon’a bir şans verin; kesinlikle hakediyorlar. Rezervasyon kaçınılmaz.


Minyon
Tel: (0212) 381 21 21
Adres: Süleyman Seba Caddesi 22, Akaretler


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER