› 
 › 
pudra.com 09.09.2011

Şişhane'deki Salon İKSV'nin 2011-2012 programı

Şehrin en önemli etkinlik mekanlarından İKSV binasındaki Salon kapılarını 15 Eylül'de açtı. Yeni sezonda Stacey Kent’ten The Antlers’a, Lamb’den Carla Bley’e, Ane Brun’den John Abercrombie ve Fourplay’e caz, rock, alternatif ve dünya müziğinin merakla beklenen isimlerini Şişhane'deki Salon'da ağırlanıyor.

Salon ilk haftasında Türk müziğinin iki önemli temsilcisini ağırlıyor. 17 Eylül Cumartesi akşamı saat 22.30’da başlayacak hareketli Gevende konserin biletleri 25 TL ve 15 TL’den satılıyor. Gevende’nin ardından Türk müziğinin son yıllardaki en iyi yorumcularından Erkan Oğur, Anatolian Blues adlı projesi ile 21 Eylül Çarşamba akşamı Salon’da olacak. Erkan Oğur Anatolian Blues konserinin biletleri 30 TL ve 20 TL’den satılıyor.

Şişhane'deki Salon İKSV'nin 2011-2012 programı
Fransız şanson geleneğini zarif caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent 23 ve 24 Kasım’da Salon'da.

“Caz Salon’da Dinlenir!”
Salon yeni sezonunda cazın dünyaca ünlü isimlerini ağırlayacak. Caz severler, bu kış Salon'dan ayrılmak istemeyecekler. 23 Eylül Cuma ve 24 Eylül Cumartesi geceleri son yılların en etkili caz gitaristleri arasında gösterilen John Scofield ve grubu caz severlerle buluşacak.

Salon’un caz konserler Ekim ayında da tam hız devam edecek. Salon, 26 ve 27 Ekim’de, 40 yılı aşan müzik kariyerine 50 albüm sığdıran Amerikalı ünlü caz gitaristi ve besteci John Abercrombie’yi ağırlayacak. 31 Ekim ve 1 Kasım’da hünerli ritimleri ve karmaşık ezgileriyle dinleyicisini mest eden Swallow Quintet ve Carla Bley Salon’da olacak. Amerikalı modern caz dörtlüsü Fourplay 2 ve 3 Kasım’da, Fransız şanson geleneğini zarif caz ritimleriyle birleştiren Stacey Kent 23 ve 24 Kasım’da ve enstrümantal deneysel caz dörtlüsü Portico Quartet de 2 Aralık’ta Salon sahnesinde olacaklar.

“Alternatif Müziğin Ünlü İsimleri Salon’da, Bu Konserler Kaçmaz!”
Yeni sezonda caz severlerin Salon'daki uzun gecelerine indie ve elektronik müziğin tutkunları da eşlik edecek. Dolu dolu geçecek sezonun ilk ayında Salon’da sahne alacak bir diğer isim, müzikleriyle tüm dünyada ses getiren İngiliz grup Lamb. 30 Eylül Cuma ve 1 Ekim Cumartesi, saat 22.30'da iki gece üst üste sahne alacak Lamb ile müzikseverleri, güçlü vokal ve tutkulu sözlerin eşliğinde büyülü bir gece bekliyor. Lamb konseri biletleri 50 TL (tam) ve 30 TL (öğrenci) üzerinden temin edilebilir.

Salon, 14 Ekim Cuma ve 15 Ekim Cumartesi ise dünyaca ünlü İngiliz besteci ve vokalist Brett Anderson'ı ağırlayacak. Anderson, yepyeni şarkılarını kendine özgün vokaliyle müzikseverle paylaşacak. Anderson müzik kariyerine 1989 yılında Suede'in vokalisti olarak başladı. 1993 yılında Suede ile ilk albümünü yayınlayan Anderson Britpop hareketinin öncüsü oldu. Suede'in ardından 2004 yılında Bernard Butler ile The Tears'ı kurdu ve ardından 2007 yılında ilk solo albüm çalışmasını yaptı. Son albümü olan Black Rainbows ise Ekim ayında müzik severlerle buluşacak.

Ekim ayı Salon’da oldukça yoğun geçecek. Brett Anderson konserlerinin ardından, 18 ve 19 Ekim’de İzlandalı deneysel pop müzik topluluğu Múm, 22 Ekim’de house müzik ile 1990'ların dans-pop'unu başarıyla harmanlayan, görsel ve işitsel öğeleri yaratıcı bir şekilde birleştiren Gus Gus ve 28 Ekim’de Avusturalyalı Indie pop grubu Architecture in Helsinki Salon sahnesinde olacak.

Kasım ayında iki gece üst üste 1970'lerin soft rock ezgilerini, piyano ve davul eşliğinde hem melankolik hem neşeli bir hava yaratan John Grant’i müzikseverlerle buluşturacak olan Salon, 25 Kasım’da sahnesini bir meditasyon alanı gibi gören ve birçok farklı sahne düzeni bulunan Norveçli indie müzik sanatçısı Ane Brun ve Aralık ayı içerisinde ise Amerika'da son albümleriyle "Yılın Albümü Ödülü" kazanan The Antlers ve kanadalı indie rock grubu Junior Boys'u ağırlayacak.

“Pazartesi Geceleri Salon’da Tiyatro İzlenir”
Açıldığı günden bu yana farklı sanat disiplinlerini çatısı altında toplamayı amaçlayan Salon’da, geçen sezon büyük ilgi gören tiyatro gösterimleri bu sene de devam ediyor. Sezonun ilk oyunu, Ekim ayının her pazartesi akşamı Talimhane Tiyatrosu’nun büyük geçen sezon ilgi gören oyunu “Önce Bir Boşluk Oldu Kalp Gidince” olacak.

“Salon biletler nerede?”
Salon etkinliklerinin biletleri Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir.

Lale Kart sahipleri, biletlerini öncelikli ve %25’e varan özel indirimlerle temin edebiliyor. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli.

Salon gişesi pazar günleri hariç her gün 12.00-20.00 saatleri arasında ve etkinlik günlerinde etkinlik başlayana kadar açık.


Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com


SALON
İstanbul Kültür Sanat Vakfı
Nejat Eczacıbaşı Binası
Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane
Salon bilet bilgileri ve gişe: Tel: 0212 334 08 41 (Pazar hariç her gün 12:00-20:00 arası)
Salon'la ilgili bilgi için: Tel: 0212 334 07 52 (hafta içi 10.00-18.00 arası)


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER