› 
 › 
timeoutistanbul.com 05.01.2010

Tek salonlu mekan: LilBitz

Yemek sihirbazı Maksut Aşkar'ın yeni restoranı, NuPera'nın içinde açıldı. Miniminnacık mekân, tek bir salondan oluşuyor.

LilBitz nasıl bir yer?

Tek salonlu mekan: LilBitz
Mekâna girince sol tarafta bar, diğer tarafta ise en fazla 20 kişinin sığabileceği masalar var. Asimetrik kesimli masalar ilk başta tuhaf gözükse de fonksiyonelliği su götürmez; birleştiklerinde büyük masalar oluşturuyorlar. Barın ardındaki içki rafları da asimetrik çizgiler barındırıyor. Tavanda ise arkasından yeşil ışık yayılan iki boyutlu bitki formunda, tahta bir plaka var ki –özellikle alkollüyseniz- buna bakarak alt benliğinizi çözümleyecek benzetmeler yapabilirsiniz.

Bol kullanılmış aynalar, beyaz boyalı tuğla duvar ve yerde, barda, masalarda karşımıza çıkan siyah renk dekorasyonda öne çıkanlar. Mekânın tasarımı mimar ortak Sema Türker’e ait. Yemekler -Fransız usulü- ufak porsiyonlarda sunuluyor. Dolayısıyla dev boyutta tek bir yemek yerine 5-6 çeşit ufak yemeğin tadına bakabiliyorsunuz. Restoranın ismi LilBitz de buradan geliyor zaten; sokak İngilizcesinde ‘küçük parçalar’ demek. Ve en güzeli; sonuçta yine aynı parayı ödüyorsunuz!

Menüde neler var? Fiyat ortalaması nasıl?
Menüde başlangıç olarak soğan asidinde pişmiş levrek ceviche, mandalinalı beurre blanc; bonfile pudrası, bezelye ve havuç püresi, foie gras gastrique; tavada ızgara karides, safran vinegret kreması, kabak püresi; nuar lifleri, pancar aromalı fasulye püresi, sarı mısır pudingi listelenmiş. Fiyatları 6 ve 7 TL.

Salata olarak iki seeneğiniz var: Pancar carpaccio, yaban turbu aromalı taze otlar ve semizotu; kabak, körpe ıspanak ve bonfile salatası. Her ikisi de 6 TL.

Pizzalarda ise dört çeşit mevcut: Chantarel ve porcini; armut ve somon; pepperoni, roka, parmesan; margherita. Fiyatlar yine 6 TL’yi geçmiyor.

Ana yemeklerde ise ilk defa çift basamaklı fiyatlar ilişiyor gözünüze ama korkmayın; 11 ve 12 TL her biri. Seçenekleriniz fırında pişmiş levrek, yapışkan patates püresi, safran vanilya kreması; ızgara bonfile, kendi suyunda pişmiş havuç moire poix, hibiskuslu yasemin pirinci, taze baharatlar ve trüflü tereyağı; ballı tavuk göğsü, zencefil ve hindistan cevizli zerdeçal kreması, yabani pirinç ve bezelyeler.

Tatlı için sadece tek bir seçenek bırakılmış; muz kremalı ve kakuleli profiteroller. Oysa gönül isterdi ki masayı tatlılarla donatalım, her birinin afiyetle tadına bakalım. Tüm ısmarladıklarınız masaya bir arada değil, sırayla geliyor; tıpkı a la carte tadım menülerinde olduğu gibi.

İçki ne var?
İçki olarak yerli ve ithal şarap çeşitleri ve nefis kokteyller ön planda. Pear rosemary mojito, raspberry basil caipiroska barın spesiyallerinden. Ev yapımı limoncello ve mastic basil cello’yu dijestif olarak denemeyi ihmal etmeyin. Bir de ufak bir ipucu verelim; çoğu restoranın aksine ithal şarapları yerliden daha uygun fiyata içebiliyorsunuz burada; İtalyan ve Şili şaraplarının kadehi 15 TL, yerlinin ise (DLC) kadehi 17 TL


LilBitz
(0212) 245 60 54
Meşrutiyet Caddesi 67, Tepebaşı
www.lilbitz.net


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER