› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.11.2009

Topaz restorandan kış menüsü

İstanbul’un servis, manzara, şarap, iyi yemek ve içmek (fine dining) mekanları arasında ön sıralarda yerini alan Topaz’ın menüsü yenilendi.

Osmanlı ve Akdeniz mutfaklarının özenle seçilmiş lezzetlerini Türk ve yabancı konuklarının beğenisine sunan Topaz, kışa özel menüsü ile dikkat çekiyor. Yeni menüsü ile iddialı duruşuna devam eden Topaz; hem Osmanlı mutfağının klasik tatlarını koruyor, hem de Akdeniz mutfağının yenilikçi, modern ve yaratıcı yüzünü menüsüne yansıtıyor.

Topaz restorandan kış menüsü

Topaz’ın kış menüsünde “safranlı İskorpit çorba”, “hardallı siyah pirinç ile doldurulmuş Bursa Gazipaşa enginarı”, “ızgara Antalya – Serik kabak çiçeği dolması, köz patlıcanlı”, “Fransa Saint – Sever kaz ciğeri sote, amut ve karamel sos”, “tuzda dinlendirilmiş dana etli, trüf aromalı risotto”, “framboaz aromalı karamelli cheesecake” ve “sakızlı ev yapımı Bodrum usülü lokma” gibi eşsiz lezzetler dikkat çekiyor.

Değişik ülkelerden oluşan oldukça zengin “Su Menüsünü” de yeniliklerine ekleyen Topaz, bu konuda dünyanın önde gelen restoranları ile yarışacak düzeyde bir yenilik sunuyor misafirlerine…




Topaz’da kışın bir diğer yeniliği ise ilk kez geçen yıl sunulan ve büyük ilgi gören “Tadım (degüstasyon) Menüleri”... Yenilenen degüstasyon menülerinde; klasik Türk yemeklerinden oluşan Osmanlı menüsü, istenirse Türk şarapları ile eşleşmiş olarak tercih edilebiliyor.

Yenilikçi ve yaratıcı modern Akdeniz menüsü ise, Fransız sommelier Alain Wursching‘in titiz seçimleri ile Fransız, İtalyan ve Yeni Dünya şarapları ile eşleşmiş olarak sunulabiliyor.

Menüsü kadar zengin şarap çeşitleri ile de iddialı bir restoran olan Topaz, 2009 kışını, 52’si kadehte servis edilebilen toplam 207 çeşit şarapla karşılıyor.







Topaz’ın ödüllü kavında; Türk şarapları arasında Doluca, Nilkut-Sarafin, Selendi, Sevilen, Gülor, Diren, Büyülübağ ve Pamukkale... İthallerde ise Fransızların 1. Grand Cru şaraplarının tamamı, titizlikle seçilen Toskana şaraplarının başını çektiği İtalya’nın önde gelen üreticilerinin iyi rekolte şarapları, gerek Kaliforniya gerekse yeni dünya şarapları göze çarpıyor.

Zengin şarap kavı, menüsü, dekorasyonu, sunumu, kaliteli hizmeti ve eşsiz Boğaz manzarasının görkemi ile Topaz, İstanbul restoranları arasında fark yaratmaya devam ediyor.

Ayrıntılı bilgi için:
Rezervasyon numarası : 0212 249 10 01
İnönü Cad. Ömer Avni Mahallesi No: 50 Gümüşsuyu
www.topazistanbul.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER