› 
 › 
07.02.2011

Torino ve Piemonte'yi keşfe hazır mısınız?

Büyüleyici tarihi, kültürel ve sanatsal zenginlikleri, kendine has enfes lezzetleri, eğlence ve spor aktiviteleri ile Torino ve Piemonte keşif için sizleri bekliyor.

İtalyan Birliği’nin kurulmasının 150. yıl dönümünde İtalya’nın ilk başkenti Torino ve içinde bulunduğu Piemonte, bölgeyi tanıtmak amacıyla “Experience Italy (İtalya’yı Yaşayın)” projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında, 17 Mart - 20 Kasım tarihleri arasında 250 gün boyunca ülkenin geçmişini, bugününü ve geleceğini anlatan birçok etkinlik düzenlenecek.

Torino ve Piemonte'yi keşfe hazır mısınız?

Piemonte bölgesi ve Torino şehri; tarihi güzellikleri, gölleri, Alpler ve ünlü tepeleri, kültürel ve sanatsal zenginlikleri, enfes şarapları, peynirleri, çikolataları ve daha sayılamayacak pek çok kendine has özellikleri ile turistler için cazibe merkezi oluşturuyor. Alitalia İtalyan Havayolları’nın İstanbul-Torino arasında haftada üç kere karşılıklı direkt sefer düzenlemesi ile Türk turistler İtalya’nın bu cazip bölgesini tanımaya başlarken, bu uçuş Piemonte bölgesi sakinleri için de İstanbul’a keyifli bir hafta sonu kaçamağı fırsatı sunuyor.



TORINO – her zaman aktif
İtalya’nın ilk başkenti olan, hayat tarzı son derece çekici Torino şehri; antik çağlardan kalma, aristokrat ama aynı zamanda da son moda görünümüyle sanatı, sporu, alışverişi ve kültürü sunan bir şehir. Milli Sinema Müzesini ve Kahire’dekinden sonra dünyadaki en ünlü Mısır Müzesini barındıran Torino, aynı zamanda Avrupa’nın çağdaş sanat başkentlerinden biri. Torino ve Piemonte aynı zamanda 1997’de UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilen Savoy Sarayı’nın 15 konutu ile de ün yapmıştır.





Torino, 1786’da Aperatif ritüelinin başlatıldığı ve halen günümüzde de yaşatıldığı bir yer.
Aynı zamanda geçmişi 450 yıl öncesine dayanan “Passion for Chocolate” (Çikolata tutkusu) ile de tanınır; birçok şekerlemenin, tatlının ve ünlü bicerin’in ( şehrin tarihi kefelerinde zevkle yudumlayacağınız sıcak bir içecek) mucidi ünlü şekerlemeci ve pastacıların evi. Bölgenin sanayi ruhu da ilgi çekici. Fiat ve Pininfarina’nın araçlarının ve tasarımları, Lavazza ve Caffarel gıda ürünleri, Thales Alenia Space’in aerospace bitkilerini tanıtmak için özel turlar düzenleniyor.

PIEMONTE
Büyüleyen manzaralar eşliğinde yemek ve şarabın cazibesi
Maggiore ve Orta göllerinin büyüsüne kapılmış Stendhal, Dickens, Flaubert ve Hemingway tarafından da tarif edilmiş olan Piemonte, 19 yüzyılda Avrupalı aristokratlar tarafından yapılan İtalya turlarının en önemli duraklarından biri olarak yerini almıştır.
Piemonte aynı zamanda yavaş yemek, şahane yiyecekler ve şarap geleneğinin de vatanı. Langhe, Roero ve Monferrato tepelerinde ya da Torino boyunca; Barolo, Barbaresco, Barbera, Dolcetto, Brachetto d’Acqui gibi şarapların üzümlerinin yetiştirildiği bağlarda mutluluk içinde kaybolabilirsiniz. Piemonte bütün dünyadaki şarap uzmanlarının saydığı beyaz Cortese di Gavi, Roero şarabı, Moscato d’Asti ve ayrıca ismen daha az tanınan ama kesinlikle tatmaya değer bir çok şarabın da üretim yeri. Bu şaraplar bulundukları bölgenin kimliğini güçlü bir şekilde yansıtıyor ve beyaz türüf mantarı gibi eşi bulunmaz Piemonte’ye özel lezzetlerle tadılmalı.

Kar cenneti
Piemonte’de dağlar bölgenin %43’ünü kaplıyor, kayağa gitmek için daha iyi bir yer düşünülebilir mi? Piemonte’nin zirveleri; 43 kayak istasyonu, 300 tesis, 12 kar parkı ve 1300 kilometrelik kayak pistiyle; 2006 Kış Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapan Cuneo, Biella, Ossola, Valsesia’nın zirvelerinde ağırlamak için sizi bekliyor. Ama Piemonte’deki dağlar sadece spor için değil aynı zamanda doğal güzelliği, gastronomi programları, kültürel yönleriyle de çarpıcı.

Golf tutkusu
Tepelerin yumuşak yeşilinden golf sahalarının canlı yeşiline Piemonte, Italya’da golfün merkezi olup 50’den fazla kulübü barındırıyor. Bunların arasında; Biella’daki Le Betulle, Novara’daki Castelconturbia, Golf Torino ve Torino’da 2010’da bir kez daha Italian Open’in ev sahipliğini üstlenen Royal Park & Country Club gibi ülkenin en saygıdeğer kulüpleri de yer alıyor. Golf çantası omuzda, şehirde başlayıp tepeler boyunca uzanan, tepelere tırmandıran, göl kıyılarına varan asla unutulmayacak bir tur golfçüleri bekliyor.

Herkese uygun turizm
Regione Piemonte’nin girişimlerinden biri olup Engelliler Konseyi’nce (CPD) gerçekleştirilen Turismabile; tarih, sanat ve bölgenin doğal güzellilerini tüm bireylere sunmayı amaçlıyor. Sadece akli ya da bedeni engeli olanlar değil, özel ihtiyaçları olan diğer turistler de (belli yemek ürünlerine alerjileri olanlar, yaşlılar, hamileler gibi) Piemonte’de engellerden arındırılmış ideal bir çevre bulabiliyorlar. Bu girişimle ilk kez engelliler turizmde bir nesne değil, turizmde bir özne olarak değerlendiriliyor (www.turismabile.it).


Siz de İtalya’nın eşsiz şehri Torino ve içinde bulunduğu bölge Piemonte’yi geç kalmadan keşfedin!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER