› 
 › 
pudra.com 07.12.2009

Underground yemek partileri

Menüyü belirleyin ve davetlileri seçin; gecenin şefi siz olun! Yurtdışında gitgide yayılan ‘ghetto gourmet’ trendi İstanbul’da!

Bu ev partileri bambaşka! Çünkü burada konsept ‘yemek ve ağırlama’… Uluslararası çapta yeni bir trend olan bu underground yemek partilerinde, internetteki network’ten tanışan insanlar evlerinde yemek davetleri düzenliyor. Oluşumun İstanbul ayağı olan yummİSTANBUL’un kurucusu Neylan Bowden, Timeout İstanbul dergisinin Aralık sayısında projenin detaylarını anlatmış.

Underground yemek partileri

Çimen Uzsoy’un gerçekleştirdiği röportajda Neylan Bowden yummİSTANBUL’u tam olarak şöyle tanımlıyor: “Sosyalleşmekten zevk alan, yemek yemeyi, farklı lezzetler tatmayı ve hazırlamayı seven insanların bir araya gelerek yemek partileri düzenlediği bir network”. Bu partiler aslında restoranlara alternatif olarak insanların evlerinde, galerilerde, bahçelerde yapılıyormuş. Neylan Bowden da Facebook üzerinden açtığı grup ile bu network’ü oluşturmaya başlamış. Yemek kurslarına ve okullarına, yemek temalı bloglara her geçen gün artan ilginin de inancını artırdığını söyleyen Bowden, gerçekten bu konsepti benimseyen kişilerin bir araya geleceği bir etkinlik yaratıyor.

yummİSTANBUL’a ilham veren ‘Ghetto Gourmet’ ve ‘Underground Dinner Parties’ akımları aslında Amerika ve Avrupa’nın büyük şehirlerinde git gide yayılan trendler… Amatör veya profesyonel fark etmez; hiç kimse evinde yemek partisi düzenlemekle yükümlü olmamakla beraber, üyelerin gerçekten yemek ve yemek yapma sanatına ilgili olmaları gerek… Aklınıza güzel bir menü geldiyse ve istediğiniz kişilerle bunu istediğiniz mekanda paylaşmak istiyorsanız bunu internet üzerinden Neylan Bowden’a haber vermeniz yeterli. Bu arada network’ün güven amaçlı olarak kapalı bir şekilde ilerlediğini ve referansla üye kabul edileceğini de hatırlatalım.

İşleyiş ise şöyle: yemek partisi düzenlemek isteyen kişi network üzerinden tarihi, menüyü ve yemeğin kaç kişilik olacağını duyuruyor ve bir mail adresi veriyor. Katılmak isteyenler buraya mail gönderiyorlar. Ev sahibinin kendilerine göndereceği sorulara cevap veriyorlar ve parti sahibi kendilerine partinin verileceği adresi gönderiyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER