› 
 › 
pudra.com 24.06.2011

Yazın vazgeçilmezi: Müzedechanga

İstanbul'da yazı keyifle geçireceğiniz yerlerin başında Sabancı Müzesi içindeki Müzedechanga geliyor. Müzedechanga yenilenen teras dekorasyonu ve unutulmaz kokteylleri ile Pudra.com'un favorisi.

Biliyorsunuz Taksim Changa yaz aylarında kapalı oluyor. Saltanatı Emirgan'daki Müzedechanga alıyor. Geçtiğimiz günlerde Müzedechanga’nın terası yenilenerek tekrar açıldı. İçimizdeki "Yazı burada geçirmeliyim" duygumuzun artmasına sebep olan yeni dekorasyonda mekan ince dokunuşlarla yeniden yaratılmış.

Yazın vazgeçilmezi: Müzedechanga

Boğaziçi’ne bakan, Atlıköşk’e sırtını vermiş mermerden oyulmuş bar Autoban ekibi tarafından tasarlanmış. Terasta daha önce yer alan kırmızı saksılıklar yerine pek çok seyyar ve büyük çiçeklikler içinde beyaz pembe papatyalarla harika bir bahçe hissi oluşturulmuş.

Yemekler her daim nefis. Geçtiğimiz günlerde Budapeşte'de yapılan CEE Food Awards (Orta ve Doğu Avrupa Yemek Ödülleri) isimli organizasyonda Türkiye’nin En İyi Restoranı (Best Restaurant in Turkey 2011) ödülünü alan Müzedechanga'nın şefi Mustafa Sarıkaya yerel malzemeleri dünya mutfaklarına taşımayı iyi biliyor.

Bizce Müzedechanga'yı yazın en favori mekanı yapan son önemli özellik dillere destan kokteyllerin Taksim Changa'dan buraya da gelmiş olması. İnsanda sonsuza kadar içebilirim duygusu uyandıran güllü ve votkalı İsfahan, restoranın sahiplerinden Tarık Bayazıd’ın ilk barmenlik denemesi. Pierre Herme’nin güllü makaronla yapılan ispahan tatlısından ilham alınarak hazırlanan bu kokteyl gülü de votkayı da sevmem diyenler için bile tavsiye ediyoruz. Pişman olmayacaksınız. Kültürler arası bir kaynaşma ile ortaya çıkan, safran, isot biber ve sake ile renklenen Urfa-Tokyo'yu unutmayın sakın. Lychee Lime Caiproska (lychee, molla limonu ve votka)ve Asian Fusion (zencefil, sake, martini ve votka) ise diğer alternatifler

Pudra.com'un vazgeçilmez İstanbul duraklarından olan Müzedechanga yaz için mükemmel bir seçim.

Müzedechanga
Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:42, Atlıköşk
(Sakıp Sabancı Müzesi), Emirgan
Tel: (0212) 323 0901, www.changa-istanbul.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER