17.10.2018

İçsel Arkeoloji sergisi 16 Aralık'a kadar 10 Karaköy'de

Geçmişin modern ile bütünleştiği mimarisiyle dikkat çeken 10 Karaköy, sanatseverleri Sanatçı Arden Oluk'un "İçsel Arkeoloji" solo sergisinde buluşturuyor.

Arden Oluk, 10 Karaköy'ün tarihi dokusundan ilham alarak yarattığı eserlerden oluşan İçsel Arkeoloji isimli sergisi açılış daveti 10 Karakoy Otel'in lobisinde gerçekleşti. Gelecek yıl yurtdışında farklı noktalarda sergilenecek olan eserler, 17 Ekim - 16 Aralık 2018 tarihleri arasında otel lobisinde sanatseverleri bekliyor.

İçsel Arkeoloji sergisi 17 Ekim - 16 Aralık

Tarihi 18. Yüzyıl'a dayanan, önce Balıklı Rum Hastanesi ardından Balıklı Han olan binanın dokusu tamamen korunarak 2014 yılında otel olarak yeniden hayat bulan 10 Karaköy'ün lobisinde 17 Ekim - 16 Aralık tarihleri arasında Sanatçı Arden Oluk'un "İçsel Arkeoloji" solo sergisi sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçı Arden Oluk10 Karaköy'ün tarihi dokusundan ilham alarak yarattığı eserlerden oluşan İçsel Arkeoloji isimli sergide, Arden Oluk, bir nevi sanatsal meditasyon ile belleğindeki tarihi güncel bir dilde izleyiciye sunuyor.

Şanel Şan Sevinç küratörlüğünde düzenlenen sergide her bir resim, sanatçının kendi içsel arkeolojisinin arayışına açılan ‘kapı’lar hatta ‘geçitler’ olarak tanımlanırken, tabloların üzerine yerleştirilen ‘kapı tokmakları’ ile sanatçı, izleyicinin de metafor olarak bu geçitlerden geçmesini diliyor.

Gelecek yıl yurtdışında farklı noktalarda sergilenecek olan eserlerin 10 Karaköy’deki ilk gösteriminde, tarihten günümüze tiyatral gösterilerin yer aldığı otel lobisinde yaratılan atmosfer ile misafirlerini 1700’lü yıllara götürmüştü.

İçsel Arkeoloji sergisinin açılışı 16 Ekim 2018 Çarşamba günü, 10 Karaköy’ün Genel Müdürü Eylem Atalay ev sahipliğinde birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşti.

Atalay, “Üst üste katmanlaşmış, yüzlerce yıllık geçmişi ile İstanbul Arden’in resimlerinde kazıma tekniği ile sembolize ediliyor. Otelimizin hikayesi ile birebir örtüşen bu sergiye ev sahipliği yapmaktan çok mutluyuz, önümüzdeki 2 ay tüm sanat severlere kapımız açık” dedi.

10 Karaköy Otel | Adres: Müeyyedzade Mahallesi, Kemeraltı Cd. No:10, 34425 Karaköy/Beyoğlu, İstanbul | Telefon: (0212) 703 33 33


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER