25.03.2018

İş Bankası İftiharla Sunar sergisi 17 Haziran'a uzatıldı

Türkiye İş Bankası'nın kuruluşundan itibaren reklam yolculuğunu anlatan "İş Bankası İftiharla Sunar" adlı sergisi 17 Haziran 2018'e kadar gezilebilecek.

Türkiye İş Bankası’nın kuruluşundan itibaren reklam yolculuğunu anlatan ve 20 Ekim 2017’den bu yana 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan sergi 17 Haziran 2018 tarihine kadar gezilebilecek. 

Türkiye İş Bankası'nın reklam yolculuğunu anlatan sergi

Türkiye İş Bankası’nın, kuruluşundan bu yana sürdürdüğü reklam faaliyetlerini yansıtan “İş Bankası İftiharla Sunar” sergisi, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. 20 Ekim 2017’den bugüne kadar müze binasında 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan sergi,17 Haziran 2018 tarihine kadar uzatıldı.

Cumhuriyet’in ekonomik kalkınma stratejisinin en büyük adımlarından biri olarak kurulan, sanayileşme hareketini başlatmak, ekonomik atılımları finanse etmek, ulusal tasarrufları harekete geçirmek gibi önemli görevler üstlenen İş Bankası’nın yıllar içinde reklamlar aracılığıyla topluma verdiği mesajlar, bu sergide bir araya geliyor. Sergi, ziyaretçileri bir markanın reklam yolculuğuna davet ediyor.
 

1924 yılında başlayan ve sonraki yıllarda çeşitlenip gelişerek taşıdığı mesajlarla yaratıcılığı buluşturan reklamlar, Türkiye İş Bankası'nın ve reklamcılığın erken dönemini nadir bulunur bir zenginlikle belgeliyor. İlk çeyrek yüzyılda kullanılan teknikler ve ilk kuşak reklamcıların nadide çalışmalarından 30’lu yılların alternatif reklam mecrası yaratma çabalarına ve Türkiye İş Bankası Kurucusu Atatürk’ün anıldığı reklam filmlerine kadar yaklaşık bir asırlık reklam faaliyetlerine dair izler, ilk kez bu sergi ile meraklılarıyla buluşuyor.

İş Bankası İftiharla Sunar sergisiTek tek ve toplu gösterimlerde çok sayıda film, basılı iş ve özgün nesnenin izlenebildiği sergide, yıllar içinde geliştirilen mecralar, sektörün duayenleriyle ilgili ayrıntılar ve teknoloji kullanımının farklı dönemlerine ışık tutan uygulamalar da yer alıyor. İş Bankası reklamlarında rol alan, tanıtım çalışmaları vesilesiyle bir şekilde Banka ile yolu kesişen iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda tanınmış ismin olduğu reklam filmleri ve tanıtım programları da sergide bir arada görülebiliyor.

Her yaştan izleyicide merak uyandıran sergide, 1920’li yıllardan bu yana reklam profesyonellerinin kullandığı malzemelerden Cem Yılmaz’ın rol aldığı “Servet Bey” reklamlarının dekor, kostüm ve kamera arkası görüntülerine uzanan renkli bir seçki yer alıyor.

Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar’ın üstlendiği, ücretsiz olarak ziyaret edilebilen“İş Bankası İftiharla Sunar” sergisi Eminönü’ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi’nin giriş katında 17 Haziran 2018 tarihine kadar açık kalacak.

Türkiye İş Bankası Müzesi | Adres: Hobyar Mahallesi, Bankacılar Sk. No:2, 34112, Eminönü, Fatih/İstanbul | Telefon: 0212 511 13 31 | Pazartesi günleri, Ramazan ve Kurban bayramlarının ilk günleri ile 1 Ocak günü hariç her gün 10:00-18:00 saatleri arası açık.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER