@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 06.01.2010

İstanbul’un yeni sahnesi "Salon"

İKSV’nin Şişhane’deki yeni binasında yer alan performans merkezi Salon, 16 Ocak Cumartesi akşamı İstanbullulara merhaba dedi.




İKSV’nin Şişhane’deki yeni binasında yer alan performans merkezi Salon, 16 Ocak Cumartesi akşamı İstanbullulara merhaba diyecek.

İKSV’nin yeni binası Deniz Palas’ın giriş ve birinci katlarında yer alacak Salon, kentin kültür ve sanat yaşamının ana damarlarının ortasında, Galata ve Şişhane mahallelerini birleştiren hat üzerinde taze bir durak oluşturacak.

Salon, oturmalı 200, ayakta 600 kişilik kapasitesiyle klasik, caz, rock, alternatif ve dünya müziği konserleri, tiyatro-dans gösterilerinin yanı sıra çocuk etkinlikleri, panel ve konferanslara da ev sahipliği yapacak. Yaratıcı ve yenilikçi çizgisini mekân özelliklerine de yansıtan Salon, hareketli sahne sistemiyle farklı performans biçimlerine olanak tanıyacak.



Salon’un aylık programı ve sanatçılar hakkında detaylı bilgilerin yer alacağı resmi web sitesine
8 Ocak Cuma gününden itibaren www.saloniksv.com adresinden ulaşılabilir.

İstanbul Festivallerini indirimli ve ayrıcalıklı olarak izleyen Lale üyeleri için avantajlar, Lale Kart Artı’yla Salon’da da devam ediyor. Lale Kart Artı sahipleri biletlerinde %25’e varan özel indirimlerden yararlanabilecek. Lale üyeleri için indirimli ön satış dönemi 5 Ocak’ta başlıyor.



Salon’da Ocak Ayı Etkinlikleri





SALON’UN İLK KONSERİ: THE BAD PLUS
16 Ocak Cumartesi, Saat 22.00 (Kapı Açılışı: 21.00)
Ayakta 35 TL / Öğrenci 25 TL
Etkileyici performansları ve ince espri anlayışlarıyla, The Guardian gazetesinin “Coen Kardeşlerin müzikal versiyonu” olarak tanımladığı The Bad Plus, Salon’un ilk konserini vermek üzere İstanbul’a geliyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nin resmi açılış günü olan 16 Ocak Cumartesi akşamı saat 22.00’de Salon’da sahne alacak olan The Bad Plus, özgün bestelerin yanı sıra Nirvana, Black Sabbath, Tears for Fears gibi grupların şarkılarına getirdikleri caz ve doğaçlama ağırlıklı yorumlarla dikkat çekiyor.





YASMIN LEVY’YLE SALON’DA LADINO RÜZGÂRI
18 Ocak Pazartesi, Saat 21.00 (Kapı Açılışı: 20.00)
Oturmalı 90 TL / Ayakta 60 TL
Ladino şarkılarının eşsiz sesi Yasmin Levy, 18 Ocak Pazartesi akşamı Salon’da sahne alacak.
Saat 21.00’de başlayacak konserde Yasmin Levy, dinleyicileri Sefarad müziğinden Ortadoğu müzik geleneğiyle harmanlanmış Endülüs Flamenkosu’na uzanan bir yolculuğa çıkaracak.
2008’de İstanbul Caz Festivali kapsamında Esma Sultan Yalısı’nda müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatan Yasmin Levy, Salon’da dinleyicileri son albümü Sentir’le tanıştıracak.


STUDIO OYUNCULARI SALON’DA
21 Ocak Perşembe - 22 Ocak Cuma, Saat 21.00 (Kapı Açılışı: 20.45)
Oturmalı 30 TL / Öğrenci 25 TL
Farklı sanat disiplinlerine yer vermek üzerine tasarlanmış Salon’daki ilk tiyatro gösterisinde sahnede Studio Oyuncuları olacak. Studio Oyuncuları, Şahika Tekand'ın yazıp yönettiği Karanlık Korkusu ile 21 Ocak Perşembe ve 22 Ocak Cuma akşamları Salon’da. İlk kez 16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde seyirciyle buluşan Karanlık Korkusu’nda Şahika Tekand, Şerif Erol, Arda Kurşunoğlu, Ridade Tuncel ve Ahmet Sarıcan rol alıyor.





SALON’DA NARİN VE İÇTEN BİR SES: EMILIANA TORRINI
26 Ocak Salı, Saat 21.30 (Kapı Açılışı: 20.30)
Ayakta 40 TL / Öğrenci 30 TL
İstanbul’un yeni mekânı Salon, 26 Ocak Salı akşamı, sıcacık sesiyle dünyayı ısıtan, ozan-şarkıcı Emiliana Torrini’yi ağırlıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul Caz Festivali kapsamında izleyenlere sıcacık bir akşam yaşatan Emiliana Torrini, neşeli ve umut dolu şarkılarını bu sefer Salon’un konukları için söyleyecek.


SALON’DA BULUŞMALAR: EVCİL, SÖNMEZ, GÜRMEN
27 Ocak Çarşamba, Saat 20.00 (Kapı Açılışı: 19.30)
Oturmalı 35 TL / Öğrenci 25 TL
Ocak ayının son haftası, klasik müziğin usta isimlerini bir araya getiren “Salon’da Buluşmalar”ın başlangıcını müjdeliyor. Daha önce aynı sahnede yer almamış sanatçıları yepyeni projelerle Salon’da bir araya getirecek olan seri, 27 Ocak Çarşamba akşamı saat 20.00’de ilk buluşmayla başlıyor. Serinin ilk konseri, viyolonsel sanatçısı Benyamin Sönmez’i, günümüzün en iyi flütçüleri arasında sayılan Bülent Evcil’i ve usta piyanist Cana Gürmen’i ilk kez bir araya getiriyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER