17.10.2017

Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa İstanbul'da

Dünyada yalnızca 2 adet balmumu heykeli bulunan Mona Lisa, Amsterdam’dan İstanbul’a geçici olarak ziyaretçileriyle buluşmak için geldi.

Balmumu figürlerinin ziyaretçiyle buluştuğu Madame Tussauds’un Amsterdam şubesinden geçici olarak, sergilenmeye gelen Mona Lisa figürü İstanbul’da.

Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa İstanbul'da

Da Vinci’nin en ünlü eseri “Mona Lisa”
Mona Lisa, dünya üzerinde en çok taklit edilen ve işlenen tablolardan biri. Leonardo Da Vinci’nin 1503 yılında Floransa’da resmettiği ve Mona Lisa adını verdiği tablonun gizemi ise resmin kaynağının tam olarak bilinmemesinden ve tabii ki Lisa’nın yüzündeki ifadeden geliyor. Esere kazandırdığı yüz ifadesinin gülümseme olup olmadığı anlaşılmamakla birlikte, Da Vinci’nin kullandığı özel sfumato tekniği de tabloya gizem katıyor.

510 yıl sonra ilk kez eserinin sahibi Leonardo Da Vinci ile bir araya gelen Mona Lisa, Madame Tussauds İstanbul'da merkez içerisinde Da Vinci’nin hemen arkasında yer alıyor. Böylelikle tarihte ilk kez ikisiyle de aynı karede yer almak mümkün oluyor.

Da Vinci’nin eserinde resmettiği hali dikkate alınarak hazırlanan Mona Lisa figürü için kullanılan saçlar tek tek elle işlenmiş.

Leonardo Da Vinci ve Mona Lisa, Madame Tussauds İstanbul'da ziyaretçilerini bekliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER