Pudra.com 15.05.2012

Müzeler Haftası kutlamaları 16 Mayıs'ta başlıyor

Pera Müzesi'nde 16-19 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Müzeler Haftası kutlamaları kapsamında pek çok ücretsiz serginin yanı sıra öğrencilere hediyeler de verilecek. Ayrıca 19 Mayıs'taki Müzeler Gecesi'nde pek çok renkli etkinlik var.

Pera Müzesi’nde Müzeler Haftası 16-19 Mayıs 2012 tarihlerinde kutlanıyor. Müzeler Haftası kapsamında 16 Mayıs Çarşamba günü Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi tüm ziyaretçilere ücretsizken, 19 Mayıs Cumartesi günü Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Pera Müzesi bütün öğrencilere ücretsiz olacak. Müzeyi ziyaret eden ilk 200 öğrenciye de “Genç Katalog” serisinden hediyeler verilecek.

Müzeler Haftası kutlamaları 16 Mayıs'ta başlıyor

Hediye edilecek kataloglar arasında "İşleyen Mekan: Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi", "Günümüz Türk Sanatında Genç Açılım", "Chermayeff & Geismar: Son 50 Yılın Amblemi", "Logo ve Tasarımları", "Ivan Chermayeff: Kolajlar ve Küçük Heykeller", "Baykuşun Kareleri: Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü", "Octet: New York School of Visual Arts", "Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul’da 2010" ve "Şimdiki Zamanlar: Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2010-2011 Öğrenci Projeleri Sergisi" yer alıyor.

Pera Müzesi, 19 Mayıs Cumartesi Müzeler Gecesi kutlamalarında zengin ve renkli etkinliklerle, 19.00 –24.00 saatleri arasında açık ve ücretsiz olacak.

20 Nisan’da ziyarete açılan "Goya: Zamanının Tanığı, Gravürler ve Resimler" sergisinin yanı sıra "Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri ile Kütahya Çini ve Seramikleri" koleksiyon sergileri saat 24.00’e kadar gezilebilecek.

Müzeler Gecesi etkinlik programı
17.00 –20.00 “Happy Hour” ve DJ Yabancıdeğil
20.00 –21.00 Konser: Halimden Konan Anlar
21.15 –22.30 Konser: Bora Çeliker Quartet
22.30 –24.00 DJ Yabancıdeğil


Müzeler Gecesi’nde kimler var?

DJ Yabancıdeğil
Bu vakte kadar kendine çalıp kendini eğlendiren “DJ Yabancıdeğil,” 2011 sonbaharından beri özellikle Quit'te düzenlediği tematik gecelerde dinleyicileri başta Afrika olmak üzere farklı coğrafyaların, farklı müzikleriyle eğlendiriyor. Eğlenmek için çaldığı müziği bilmek değil hissetmeniz yeterli olacaktır. Şayet bilmediğiniz bir şeyler gelirse kulağınıza, ona sormanız yeter. Ne de olsa “Yabancıdeğil.” Baştan söylemek gerekir ki, ne kadar uğraşırsanız uğraşın setin başında sizden daha fazla eğlenir. Ama bu sizin eğlenmenize engel değil.

Halimden Konan Anlar
Halimden Konan Anlar espirili şarkı sözleriyle dikkat çekiyor. Grup kendisini şöyle anlatıyor: “’Halimden Konan Anlar’ dün gibi Facebook'ta kuruldu. Elemanlarından biri tiyatro'da ağlayan yüz, biri reklam ajanslarında reklam ajansı ağzı, biri aslen Girit göçmeni, biri Rus boksör ve diğeri de cücedir. Şöyle: "Sonra olan, kendi öncesini yaratır" demişti dayım. Dayım mı demişti lan? Neden sonra bulaşık biriktirdik, hep beraber yıkarız. Ütü de varmış, yaparız dedik. Birtakım durumların ışığında ve karatenin gece kuşağındayız. Yine de televizyonun arkasında bardak kalmış. Yıl olmuş ikibinoniki. Ver elini gidelim natali portmın.“

Bora Çeliker Quartet
Gitar çalmaya 1988 yılında başlayan Çeliker, 1999'da Janusz Szprot ile kurduğu grupla caza yöneldi. 2001'de Alan Ginter Quartet bünyesinde Tuna Ötenel ile birlikte çalıştı. Aynı yıl İstanbul'a dönerek, 92.3 Radyo Kozmos'da iki buçuk yıl boyunca, Blues Makinası programını yaptı. 2004'te “Kahvaltıda Caz Etkinliği” kapsamında, Nilüfer Verdi, Mahmut Yalay, Cem Aksel ve Nükhet Ruacan'la kurduğu grubuyla konsere çıktı. 2005 yılında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda Sarp Maden'le birlikte Jethro Tull'dan önce sahne aldı. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü’nde Performans üzerine yüksek lisans eğitimi gören Bora, Sarp Maden, Nilüfer Verdi, Neşet Ruacan, Cem Aksel, Erdal Akyol, Burak Bedikyan, Kağan Yıldız, Ferit Odman, İmer Demirer, Selim Selçuk, Ricky Ford ve daha pek çok müzisyenle çalışmalarını sürdürüyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER