Pudra.com 07.05.2013

Ünlü İspanyol sanatçı Manolo Valdés Pera Müzesi’nde

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, İspanyol sanatçı Manolo Valdés’i 8 Mayıs - 21 Temmuz 2013 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde konuk ediyor.

Pera Müzesi bir kez daha sıra dışı bir sergiye evsahipliği yapıyor. Kullandığı malzemelerin çeşitliliği, büyük boyutlu yapıtları ve forma dair arayışları ile dikkat çeken Manolo Valdés’in 1980’lerden günümüze uzanan çalışmalarından oluşan “Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller” sergisi 8 Mayıs'ta açılıyor. Pera Müzesi ile Marlborough Gallery New York işbirliğiyle hazırlanan sergide Valdés'in çoğunluğu “kadın” konulu 46 resim ve 13 heykelden oluşan 59 eseri yer alıyor.

Ünlü İspanyol sanatçı Manolo Valdés Pera Müzesi’nde

İspanyol Altın Çağı’nın ustaları Velázquez, Zurbarán ve Goya ile daha yakın dönemden Matisse, Picasso, Legér, Brancusi gibi sanatçılardan esinlenen Manolo Valdés, kullandığı renkler ve aşırı malzeme vurgusuyla sahne gösterilerini anımsatan çalışmalarıyla biliniyor. Eserlerinde, Velázquez’in prenseslerinden birinin saç süsü, Matisse’in kadın figürlerinden birinin yüzü ya da Torres Garcia’nın saati gibi belirli objeleri yinelemesine de sıklıkla rastlanıyor.


Manolo Valdés'in çuval bezi ve katmanlı boya kullanarak yaptığı resimlerle ve metal, ahşap ve su mermerinden yaptığı, büyüklük ve azametin öne çıktığı heykelleri günümüz sanatına kendine özgü bir yaklaşım sergiliyor. Valdés, resim ve heykeli farklı bakış açılarıyla yorumlayarak, iki boyutlu görüntüyü üç boyutluya dönüştürüyor.

Pera Müzesi’nde 8 Mayıs - 21 Temmuz 2013 tarihleri arasındaki sergilenecek olan “Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller” sergisi pazartesi hariç her gün gezilebilir.
Müze Salı - Cumartesi günleri arası 10.00 - 19.00, Pazar günü 12.00 - 18.00 açık.
Sergi 'uzun cuma' kapsamında 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir.

Detaylı bilgi için: www.peramuzesi.org.tr


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER