Pudra.com 21.05.2015

Zeliha Kurt'dan Hüznün İzdüşümü sergisi

Bu güne kadar yaşadığı hayatın izdüşümünü tuval üzerine aktaran ressam Zeliha Kurt'un ilk kişisel sergisi Hüznün İzdüşümü, 29 Mayıs tarihine kadar Tünel Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

Zeliha Kurt ilkokul yıllarında öğretmenlerinin yönlendirmesiyle resme başladı. Ortaokul yıllarında dil öğrenmek için İsviçre'ye gitti. Almanca öğrenirken maske yapımıyla ilgili sanat derslerine katıldı. Liseyi Amerika'da Beverly Hills Prep School ve Palisades High School'da okudu. Lise yıllarında üniversite eğitimine odaklanarak sanat dersleri aldı. Dört senenin ardından Türkiye'ye döndü. Ekonomist ve Kadınca dergilerinin iş geliştirilmesinde ve yeni pazarlar yaratılmasında katkıda bulundu. 11, 17 ve 21 yaşlarında olan üç erkek çocuğa sahip olması onu sanattan geri koymadı. 2013 yılında sürrealizm akımına ilgi duydu. Bir süre ara verdiği resim çalışmalarına yeniden başladı ve "Hüznün İzdüşümü" adlı ilk kişisel sergisini açtı.

Zeliha Kurt'dan Hüznün İzdüşümü sergisi

Resimlerinin ana teması hayattaki en kesin duygulardan biri olan ‘Hüzün’… Sürrealist akımın hakim olduğu eserler, ressamın hayatındaki hüzünlü anları ve deneyimleri vurguluyor. Zeliha Kurt, "Tablolarımda renkleri özgürce kullandım, aynı zamanda bu hüzne karşı bir başkaldırıdır’’ diyor. Sergi, Tünel Sanat Galerisi'nde, 29 Mayıs 2015 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER