› 
 › 
Gazeteport 16.05.2013

66. Cannes Film Festivali başladı

66. Cannes Film Festivali, başrolünde Leonardo DiCaprio’nun yer aldığı “The Great Gatsby” filminin gösterimiyle başladı.

15-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek 66. Cannes Film Festivali, geçtiğimiz gece “The Great Gatsby” filminin gösterimiyle başladı. 20 filmin Altın Palmiyeler için yarışacağı festivalde, jüri başkanlığını ABD’li Oscar ödüllü yönetmen ve yapımcı Steven Spielberg yapıyor. Yönetmen Semih Kaplanoğlu, Jane Campion’un başkanlık ettiği Cinefondation kısa filmler dalı jürisinde yer alacak.

66. Cannes Film Festivali başladı
Getty Images Turkey

Festivalin büyük ödülü olan “Palme d’Or” kazanını belirleyecek jüri üyeleri arasında ünlü oyuncu Nicole Kidman ve Oscar ödüllü Christoph Waltz da yer alıyor.

Festivalde en çok ilgiyi Michael Douglas’ın üstün performans sergilediği Soderberg filmi olan “Behind the Candelabra” görecek gibi duruyor. Heyecanla beklenen diğer filmler arasında Nicolas Winding Refn yönetmenliğinde ki “Only God Forgives“ dikkat çekiyor.

Festivalde kapanış için Oscar ödüllü Forest Whiteaker ve Orlando Bloom’un başrollerini paylaştığı gerilim filmi “Zulu Korsanları” seçildi. 26 Mayıs’taki kapanış törenine beklenen yıldızlar arasında Michael Douglas, Matt Damon, Ryan Gosling ve onur konuğu olarak Alain Delon bulunuyor.

Bu yılki katılan ülkeler arasında en yüksek artış Uzak Doğu ülkelerinde, özellikle Çin'den oldu. Sinema sektöründe Çin, Japonya’yı da geride bırakarak ABD'nin ardından ikinci sıraya yükseldi. Mali krizden etkilenen Avrupa ülkelerinden katılımda ise ciddi bir düşüş görülüyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER