› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 09.09.2013

Bir kadının sürükleyici hikayesi: “Şimdiki Zaman”

Gösterimdeki filmler arasında sivrilen bir yapın “Şimdiki Zaman”. İşsiz bir genç kadının öyküsü üzerinden gelecek, kader ve dostluk temalarını sorguluyor. İzlemenizi öneriyoruz.

Belmin Söylemez’in festivallerden ödüllerle dönen ilk uzun metraj filmi "Şimdiki Zaman" bu hafta gösterime girdi. Film, hayatın duvarları arasına sıkışmış Mina’nın Amerika’ya gidip yeni bir hayata başlama hayallerini gerçekleştirmeye çalışırken hayatı yeni baştan keşfetmesini anlatıyor.

Bir kadının sürükleyici hikayesi: “Şimdiki Zaman”

Mayıs ayında düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde gösterimi yapılmış olan “Şimdiki Zaman”, samimi hikayesiyle izleyicisini içine çeken bir film. Konusu şöyle:

Mina 28 yaşında üniversite mezunu, uzun bir süredir işsiz, ailesiyle arası bozuk, kocasından ayrılmış ve evini bir ay içinde boşaltmak zorunda kalmış genç bir kadındır. Dört bir yanı kuşatılmış olan Mina, savaşmak yerine kaçmayı seçer. Yeni bir hayata başlamak için Amerika’ya gitmek istemektedir. Fakat önünde iki engel vardır: Vize almak ve para bulmak. Günü kurtarmak için çalışabileceği herhangi bir iş bakarken duvarda bir ilan görür. Bir fal kafede işe başlar. Herkesin gördüklerini göremez fincanın içinde; üç vakte kadar sevgililer, uzun yolların sonunda para vaat edemez ancak bambaşka bir yol bulur. Kendi acılarını ve umutlarını müşterilerin beklentileriyle buluşturur telvenin izlerinde. Sevilir ve aranır olur; Amerika umutları yeşerir. Kazandığı her kuruşu dolara yatırır.

Kafenin bir diğer falcısı Fazi, Mina’nın gelmesiyle kendine hem bir dost hem de hayallerindeki kafeyi açacak bir ortak bulduğunu düşünür. Ailesinin zoruyla kasa başına oturmuş isyankar patron Tayfun ise Mira’da aradığı aşkı bulduğunu düşünür. Ancak Mina ne iş derdindedir ne de aşk. Şimdiki zamana saplanıp kalmaktansa geleceğe kaçmaktır arzusu.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER