› 
 › 
Pudra.com 23.10.2013

Bosna katliamını anlatan "Üç Yol" vizyona giriyor

Şair Faysal Soysal’ın ilk uzun metraj filmi "Üç Yol", Bosna ve Türkiye arasında gidip gelen bir aşk hikayesini, Bosna savaşında ve sonrasında yaşanan dramları konu ediniyor.

Çekimleri Malabadi, Batman, Hasankeyf ve Midyat’ta başlayıp Saraybosna, Visokov, Mostar ve Poçitel’de yapılan Şair Faysal Soysal’ın ilk uzun metraj filmi "Üç Yol"un özel gösterimi 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapıldı.

Bosna katliamını anlatan

Eleştirmenlerden ve seyirciden tam not alan, yurtdışında da övgü toplamaya devam eden film, Bosna'da yaşanan katliam sonrasında kayıpları ve toplu mezarları konu edinen ilk Türk filmi olma özelliği ile dikkatleri üstüne çekiyor.

"Üç Yol", Bosna savaşında ve sonrasında yaşanan dramlara ayna tutuyor. Filmin konusu şöyle:

Çocukluğunda yaşadığı acı olayın izlerini kalbinden atamayan ve bu yüzden sürekli kendi ile hesaplaşma halinde olan Hasankeyfli şair Bünyamin ile ailesini ve yakınlarını kaybetmenin acılarıyla yüzleşmeye çalışan Boşnak – Sırp psikolog Zrinka’nın yolları Mostar Köprüsü’nde kesişir. Saraybosna’dan İstanbul’a ve ardından Hasankeyf’e uzanan yolculukta, karşımıza zaman zaman ruhsal bunalımlar, kadın intiharları, iki ülke mirasının kaybedilen manevi ve tarihi zenginliği ile umut ve aşk tasvirleri çıkar. Bünyamin, Zrinka ve Yusuf kendi iç yolculuklarında hem gerçeği hem de ölümsüz aşkı bulur.

Yönetmen Faysal Soysal, filmin kalbinde yer alan Yusuf, Bünyamin ve Züleyha’nın hikayesini, Bosna’da yaşanan insanlık dramlarının çerçevesinde yeniden yorumlarken, Türk Sineması adına yeni bir dil arayışını da sürdürüyor.

Film, 25 Ekim 2013 tarihinde vizyona giriyor.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER