› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2011

"Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi" bugün vizyonda

Onur Ünlü'nün senaristi ve yönetmeni olduğu "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi" adlı film bugün gösterime giriyor. Adında "acıklı" geçmesine rağmen çok güleceğiniz bu filmi mutlaka izlemenizi öneriyoruz.

TRT'de yayınlanan "Leyla ile Mecnun" dizisini izler ve sever misiniz? Yanıtınız "evet" ise bu filmi de çok beğeneceksiniz. "Leyla ile Mecnun"u hiç izlememiş olsanız bile bu filmi mutlaka izlemenizi öneririz: "Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi."


Film, adıyla ilginçliğini ortaya koyuyor aslında. İzlediğinizde de adı kadar ilginç bir film olduğunu görüyorsunuz. Bakmayın adında "acıklı" kelimesinin geçmesine. Bu filmde çok gülüyorsunuz.

Filmin 18. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film", "En İyi Senaryo" ve "Jüri Özel Oyunculuk Toplu Performans" ödüllerini almış olmasına da şaşırmıyorsunuz. Yani, biz şaşırmadık! Hakkını vermişler doğrusu.

Filmin yönetmeni ve senaristi Onur Ünlü'nün kendine has üslubunu yine bu filmde de görebiliyorsunuz.

Oyuncu kadrosu muazzam. Kimler yok ki... Selçuk Yöntem, Bülent Emin Yarar, Ezgi Mola, Türkü Turan, Alpay Şayhan, Tansu Biçer, Yılmaz Gruda, Ushan Çakır, Tuğra Kaftancıoğlu, Cengiz Bozkurt, Engin Hepileri, Güler Ökten, Köksal Engür ve Gazanfer Ündüz.

Filmin konusuna gelince...

Celal Tan, bir taşra şehrinde ailesiyle birlikte yaşayan saygın bir anayasa profesörüdür. İlk eşinin ölümünden yıllar yıllar sonra, bir şekilde hayatını kurtardığı ve kendisinden çok genç olan bir üniversite öğrencisi kızla evlenir. Sonra kötü şeyler olmaya başlar...

"İnsan, insandır"
Yönetmen Onur Ünlü film hakkında şu görüşleri öne sürüyor:

"İnsan anne babasını seçemez. Fakat bir 'aile'nin bireyidir. Bu yalancı bireylik durumu, insanın aslında basitçe bütün hayatında çeşitli şekillerde karşılaşacağı statükoyla girdiği öldürücü işbirliğinin de başlangıcıdır. Statüko, risk almak istemeyen ve konforlarını devam ettirmek adına her türlü yalanı üretebilecek bireyler yaratır. Celal Tan ve Alesinin Aşırı Acıklı Hikayesi adlı film; bu zorunlu olarak bir arada durmaktan kaynaklanan konforunun insanları ne hale getirdiği, insanı nasıl başka bir 'şey'e dönüştürdüğü, zorla bir arada bulunmanın bir yerden sonra ne kadar sıkıcı ve ezici bir hal aldığı fikri etrafında gezinir. Ve bunu yaparken bütün kurum ve durumlarla ince ince dalgasını geçer. Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıkılı Hikayesi insana güvenmez. Çünkü Shakespeare'in de dediği gibi bilir ki; 'İnsan, insandır.'"


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER