› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 12.01.2012

Ejderha Dövmeli Kız 13 Ocak'ta gösterimde!

Steig Larsson’un dünya çapında olay yaratan macera romanı "Ejderha Dövmeli Kız" (The Girl with the Dragon Tattoo) beyazperdede. David Fincher'ın yönettiği film 13 Ocak'ta vizyonda.

Uzun zamandır herkes bu filmi bekliyordu. Film eleştirmenlerine göre 2012'de mutlaka izlenmesi gereken 10 filmden biri "Ejderha Dövmeli Kız". İsveçli yazar Stieg Larsson'ın Türkçe'ye de çevrilen Millenium Serisi'nin aynı isimli ilk kitabından uyarlanan bu filmin yönetmeni usta David Fincher. Aynı isimle iki yıl önce Niels Arden Oplev tarafından sinemaya aktarılan film bu kez Hollywood versiyonuyla karşımızda.


Ejderha Dövmeli Kız (The Girl With The Dragon Tattoo)'un Hollywood versiyonunu hafife almamak lazım. David Fincher'ın elinden çıkması bile bu filmi merak etmek için yeterli. Ayrıca fragmanları gösterilmeye başladığından beri herkes 13 Ocak'ı bekler olmuştu.

Bir kere baştan söyleyen bu film karanlık, iç karartıcı ve şiddet öğeleri içeriyor. Yönetmen tüm bu öğeleri kullanmak için mekan olarak İsveç'i seçmiş.

Yönetmeni tarafından "bir yetişkin filmi" olarak nitelenen Ejderha Dövmeli Kız'ın içerdiği şiddet ilkinden aşağı kalır değil! Steig Larsson’un, 46 ülkede 65 milyondan fazla satan romanı ilk filmle ortak öğeler taşısa da bu filmde yeniliklerle karşılaşacaksınız.

Filmin konusuna gelince; asılsız bir iddia ile suçlanan Mikael Blomkvist (Daniel Craig), adını temize çıkartmak için elinden geleni yapmaya and içer. İsveç’in zengin endüstri patronları arasında yer alan Henrik Vanger ise çok sevdiği ve uzun zamandır kayıp olan yeğeni Harriet’ın ortadan kaybolmasının ardındaki gerçeği aydınlatması için gazeteci Blomkvist'i görevlendirir. Başı zaten dertte olan gazeteci, yeğenin ölümünden muhtemelen sorumlu olan ailenin malikanesine doğru yol alır.

Bu sırada, Milton Güvenlik adına çalışan sıra dışı "hacker" Lisbeth Salander (Rooney Mara) da Blomkvist’in geçmişini araştırmakla görevlendirilir. Yolları kesişen ikili geçmişten bugüne uzanan bir cinayetler zincirini çözmeye çalışırken, aralarında hassas bir güven oluşur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER