› 
 › 
pudra.com 30.09.2016

Filmekimi 15 yaşında!

İKSV tarafından 15. kez düzenlenen Filmekimi, 7 Ekim'de başlıyor. Filmekimi'nde sinemaseverlerin merakla beklediği birçok film izleyiciyle buluşuyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 15. Filmekimi, sinemaseverlerin uzun zamandır beklediği filmleri izleyiciyle buluşturacak. Yeni sinema sezonunun habercisi Filmekimi, her yıl olduğu gibi, dünya festivallerinde gösterilmiş, ödüller almış, eleştirmenlerin ve izleyicilerin ilgisini çekmiş ve merakla beklenen yeni yapımları içeren zengin programıyla bu ayın en çok konuşulan sinema etkinliği olacak.

Filmekimi 15 yaşında!

Filmekimi programının 15. yılında, Altın Palmiyeli Ken Loach filmi "I Daniel Blake"den, Xavier Dolan’ın Cannes Film Festivali’nde Büyük Ödül’ü kazanan "Alt Tarafı Dünyanın Sonu"na, Oscar’lı yönetmen Asghar Farhadi’den, bağımsız Amerikan sinemasının kahramanlarından Jim Jarmusch’a, kara mizahtan vazgeçmeyen yönetmen Todd Solondz’dan, modern klasiklerin yönetmeni Paul Verhoeven’e, Güney Kore’nin yıldız yönetmeni Park Chan-wook’tan, her filmi olay yaratan Pedro Almodovar’a kadar merakla beklenen birçok yönetmenin filmi yer alıyor.

7-16 Ekim tarihleri arasında, 10 gün boyunca İstanbul'da olacak 15. Filmekimi, bu yıl Beyoğu, Atlas ve Kadıköy Rexx Sineması'nın yanı sıra Cinemaximum City's Nişantaşı'nda da izleyiciyle buluşacak.

İlk kez düzenlendiği 2002 yılından bu yana İstanbullu sinemaseverlerin büyük ilgiyle takip ettiği Filmekimi, 2015’te 6 kentte toplam 75 bine yakın sinemaseverle buluştu. İstanbul dışı gösterimlerine 2011’de başlayan Filmekimi, bu yıl da Türkiye’nin farklı kentlerindeki sinemaseverlere yılın en iyi ve en güncel filmlerini sunmaya devam edecek. Filmekimi, bu yıl Ankara, İzmir, Bursa ve ilk kez Eskişehir’e de uğrayacak.


Filmekimi gösterimlerinin tarihleri

7-9 Ekim Ankara Büyülü Fener Kızılay Sineması
13-16 Ekim İzmir Cinemaximum Mavibahçe
21-23 Ekim Bursa Konak Kültürevi ve Sanat Mahal
21-23 Ekim Eskişehir Cinemaximum Espark


Vodafone Freezone’lulara Özel, Bir Bilet Alana İkincisi Hediye

15. Filmekimi'nin sponsoru Vodafone FreeZone, sinema kampanyasını bu yıl da sürdürecek. Vodafone FreeZone'lu sinemaseverler, 1-16 Ekim tarihleri arasında bir bilet aldıklarında aynı seans için bir bilet hediye kazanacaklar. 

İstanbul’da Filmekimi biletleri,1 Ekim Cumartesi günü 10.30’dan itibaren, Biletix satış noktalarından, Biletix internet sitesinden (biletix.com), Biletix çağrı merkezinden
(0216) 556 98 00 satın alınabilecek.

Filmekimi’nin İstanbul ayağının hafta içi 19.00 ve 21.30 seansları ile hafta sonu tüm seanslar tam 19 TL, indirimli 14 TL. Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00) ise 8 TL.

Ayrıntılı bilgi ve festival programı için: filmekimi.iksv.org ve İKSV Mobil uygulaması


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER