› 
 › 
pudra.com 16.10.2009

Haftanın filmi: Coco Chanel ve Igor Stranvinsky – Büyük Aşk

Chanel no:5’in aşkla doğuşuınu izleyeceğimiz Büyük Aşk, kostümleriyle çok konuşulacak.

Chanel markasının yaratıcısı Coco Chanel’in kendi markasını kurduğu ve 20.yy’a damgasını vuran Chanel No: 5 adlı parfümü oluşturduğu ilk yılları anlatan “Coco Chanel ve Igor Stranvinsky – Büyük Aşk”, büyüleyici görsel atmosferi ile dikkat çeken, zemininde büyük bir aşk hikayesini barındıran tutkulu bir dönem filmi.

Haftanın filmi: Coco Chanel ve Igor Stranvinsky – Büyük Aşk

Chanel firmasının büyük katıkısı ile gerçekleştirilen filmde Coco’yu canlandıran aktris Anna Mouglalis’in filmde giydiği bütün kıyafetler, Coco Chanel’in gerçek hayatta giydiği ve de Chanel’in özenle saklanan bir koleksiyonundan izin alınarak kullanılan kıyafetler... Chanel firmasının efsanevi tasarımcısı ve bugünkü patronu Karl Lagerfield’ın bizzat tasarladığı Coco temalı kıyafetler arasından özenle seçilen bir koleksiyonun kullanıldığı film, bu yönüyle de Chanel’in gerçek yaşamını yansıtmakta kusursuz bir atmosfer yakalıyor.


Chanel markasının uzun yıllar yüzü olan Anna Mouglalis halen Karl Lagerfeld’le, özellikle de parfüm reklamlarında firmayı temsil ediyor.

Filmin konusuna biraz bakarsak… Kariyerinin henüz başında olan Coco Chanel bir akşam Igor Stravinsky adlı Rus bestecinin hazırladığı bir operanın ilk gösterimine gider. Çağı için fazla modern bulunan eser, seyirci tarafından yuhalansa da Coco müzisyenin notaları arasında yatan dehayı fark eder ve Stravinsky’den çok etkilenir. Ancak ünlü besteci evlidir ve çocukları vardır. Ekim devriminden sonra Rusya’dan kaçan ve Fransa’da mülteci olarak yaşayan Stravinsky’ye ve ailesine evini açar. 20yy’a damgasını vuracak bu iki figür arasında fırtınalı bir aşk yaşanmaya başlar. Stravinsky’nin Fransa’daki hayatı giderek bir çıkmaza sürüklenirken, Coco yaşadığı aşkın da etkisiyle kariyerinde yükselişe geçer ve efsanevi No:5 adlı parfümü oluşturur...



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER