› 
 › 
pudra.com 15.10.2010

Haftanın Filmi: Çoğunluk

Altın Portakal'da en iyi film, en iyi yönetmen gibi büyük ödülleri toplayan film Çoğunluk 15 Ekim'den itibaren sinemalarda!

Altın Portakal nihayet sona erdi. Festivalin bol ödüllü filmi Çoğunluk ise bugün, 15 Ekim'de vizyona girdi.

Haftanın Filmi: Çoğunluk

Yönetmenliğini Seren Yüce’nin yaptığı, Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı (Lion of the Future) ödülünü alan Yeni Sinemacılar’ın yeni filmi Çoğunluk İstanbullu orta sınıf bir ailenin oğlu Mertkan’ın hayatına odaklanıyor.

Filmin başrollerini Bartu Küçükçağlayan, Settar Tanrıöğen, Esme Madra ve Nihal Koldaş paylaşıyor. Daha önce Yeşim Ustaoğlu (Pandora’nın Kutusu), Fatih Akın (Yaşamın Kıyısında) ve Özer Kızıltan (Takva) ile birinci asistan olarak çalışan Seren Yüce’nin ilk filmi Çoğunluk’un görüntü yönetmenliğini Barış Özbiçer üstlenirken, yapımcılığını Yeni Sinemacılar’dan Sevil Demirci, Önder Çakar ve Seren Yüce yapıyor.


Filmin konusu ie şöyle: Mertkan, babasının inşaatlarının getir götür işlerine bakar, arkadaşlarla alışveriş merkezlerinde sağı solu keser, arabayla turlar. Ne zaman ki Gül ile tanışır, boşluğu ve basitliği değerlendirmek için bir fırsat çıkar karşısına. Ne var ki babası Gül’ün kökeni konusunda şüphecidir. Ayrımcılıkla karşılaştığı ilk anda ona teslim olan Mertkan, çoğunluğa uyar, babasının kendisi için çizdiği yolda hayatına bir anlam bulur.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER