› 
 › 
18.10.2017

FIPRESCI ödüllü İşe Yarar Bir Şey, Tallinn Black Nights Film Festivali'nde

Pelin Esmer'in 27 Ekim’de vizyona girecek “İşe Yarar Bir Şey” filmi 27 Kasım’da Tallinn Black Nights Film Festivali’nde uluslararası prömiyerini yapacak.

27 Ekim’de vizyona girecek “İşe Yarar Bir Şey”, 27 Kasım’da Estonya’da gerçekleştirilen Tallinn Black Nights Film Festivali’nde uluslararası prömiyerini yapacak. Gösterime filmin yönetmeni Pelin Esmer’e başrol oyuncuları Başak Köklükaya, Öykü Karayel ve Yiğit Özşener eşlik edecek.

“İşe Yarar Bir Şey”, Estonya Film Festivali’nde

Filmin senaryosu; ismine, aynı adlı romanından uyarlanan “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” filmi ile aşina olduğumuz yazar ve şair Barış Bıçakçı ile Pelin Esmer'e ait.
 
2İşe Yarar Bir Şey Afiş4. Uluslararası Adana Film Festivali Ulusal Yarışması’nda Pelin Esmer ve Barış Bıçakçı’ya “En İyi Senaryo”, Başak Köklükaya’ya “En İyi Kadın Oyuncu” ve Gökhan Tiryaki’ye “En İyi Görüntü Yönetmeni” ödüllerini getiren film, bir gece trende yolları kesişen iki kadının “gel beni öldür” diyen bir adama doğru uzanan renkli yolculuklarını konu alıyor.   
 
Daha önce, “Oyun”, “11'e 10 Kala” ve “Gözetleme Kulesi” filmlerinin ödüllü yönetmeni Pelin Esmer’in 5 yıl aradan sonra çektiği yeni filmi “İşe Yarar Bir Şey” Türkiye’de ilk kez 36. İstanbul Film Festivali’nde seyircilerle buluştu ve buradan FIPRESCI ödülünü alarak ayrıldı.
 
Türkiye, Fransa, Hollanda ve Almanya ortak yapımı olan “İşe Yarar Bir Şey”in çekimleri 2016'da Haydarpaşa Tren Garı, Alsancak Tren Garı, Selçuk ve İzmir’de gerçekleştirilmişti.

 
İşe Yarar Bir Şey Afiş Sokak
 
İşe Yarar Bir Şey Afiş Bekleme


Filmin sosyal medya hesaplarını aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.
www.facebook.com/iseyararbirseyfilm
www.twitter.com/iseyararbirsey
www.instagram.com/iseyararbirsey/


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER