› 
 › 
Gazeteport 04.09.2013

Kelebek, Oscar'a uçuyor

Oscar aday adayı olarak belirlenen "Kelebeğin Rüyası" filminin Uygulayıcı Yapımcısı Oğuz Peri, filmin son yıllardaki en güçlü adaylardan olduğunu ve son 5'e kalabileceğini söyledi.

Türk sinemasının en pahalı prodüksiyonu olarak sinema tarihine geçen "Kelebeğin Rüyası", dün Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu tarafından Oscar aday adayı olarak belirlendi.

Kelebek, Oscar'a uçuyor

Oscar aday adaylığı için başvuran "Tepenin Ardı", "Hayat Boyu", "Meryem", "Köksüz" ve "Eve Dönüş" adlı filmleri geride bırakan Kelebeğin Rüyası, dünya standartlarındaki görüntüleri, konusu ve oyuncuların performansı ile övgü toplamıştı.

Kelebeğin Rüyası'nın Oscar aday adayı olmasıyla ilgili görüşlerini aldığımız Uygulayıcı Yapımcı Oğuz Peri, bu haberle birlikte çifte mutluluk yaşadıklarını ve çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Eve ödülle dönüyor
"Eve Dönüş Sarıkamış 1915" filminde yapımcılığı üstlenen Peri, kendilerinin Montreal Uluslararası Film Festivali'nde olduklarını ve burada "Eve Dönüş Sarıkamış 1915" filmiyle Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu tarafından verilen FIPRESCI Ödülü ve En İyi İlk Film Ödülü Golden Zenith'e layık görüldüklerini dile getirdi.

Bu ödüllerin kendileri için sürpriz olmadığını kaydeden Peri, Eve Dönüş'ün çok özel bir film olduğunu, savaşın insanlar üzerindeki etkisini ve mutsuzluk getirmesini anlattığını söyledi.

Peri, iki ayrı dönem filminin üst üste sevindirici haberler getirmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini de sözlerine ekledi.

"Son beşe kalabilir"
Kelebeğin Rüyası'ndan umutlu olduklarını söyleyen Peri, "Bu film son yıllardaki en güçlü adaylardan biri. Daha önce Bir Zamanlar Anadolu'da en iyi yabancı film Oscar'ı için adaylığa çok yaklaşmıştı fakat Kelebeğin Rüyası son 5'e kalabilir" diye konuştu.

Oscar adaylığının sadece filmin kalitesi ile bitmediğini vurgulayan Peri, oradaki lobicilik faaliyetlerinin de başarıyı getiren faktörlerden biri olduğunu dile getirdi.

Yeni film müjdesi
Oscar aday adaylığı için başvuran diğer filmleri değerlendiren Peri, Tepenin Ardı'nı izlediğini ve çok beğendiğini söyledi. Kelebeğin Rüyası'nın ise dönem filmi olması dolayısıyla, kalite ve zenginlik bakımından övgüler aldığını kaydetti.

Yeni bir film projelerinin olup olmadığını sorduğumuz Peri, "Bu sene bir film projemiz yok. Önümüzdeki sene Mart, Nisan ayı gibi "8 Saniye" adlı bir film için çekimlere başlayacağız. Bu sefer dönem filmi olmayacak. Günümüz filmi diyebiliriz. Cast çalışmarına ise daha başlamadık" şeklinde konuştu.

Doğucan Cömert


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER