› 
 › 
Pudra.com 01.02.2012

Uçan Süpürge'nin kısa film yarışma konusu "baba"

15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali “Kısa Film Yarışması”na başvurular başladı. Bu yılki Kısa Film Yarışması’nın teması “Size Baba Diyebilir miyim?” olarak belirlendi.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 10-17 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da seyirciyle buluşacak. Bu yılki Kısa Film Yarışması’nın temasını “Size Baba Diyebilir miyim?” olarak belirleyen Festival ekibi, kısa filmcileri erk ve erkekliğin inşası üzerinden ‘baba’yı sorgulamaya davet ediyor.

Uçan Süpürge'nin kısa film yarışma konusu

Festival 15. yılında beyazperdede, sokakta, evde, orada ve burada ‘baba’ya işaret ediyor: Koruma, güç, aidiyet, korku, teslimiyet, dokunulmazlık, güven, yakışıklılık, hiyerarşi, şefkat, karanlık, şiddet, erk, erkeklik…


Süper babalar, gece bekçileri, namus bekçileri, babasız kızlar, oğulsuz babalar, tanrıbabalar, devletbabalar, parababaları… Kız çocuklar ve babaları… Babasına aşık Elektralar… Babalar ve oğullar… Ailesiz babalar, babasız aileler… Rol değişimleri: baba olan anneler, anne olan babalar, baba hüviyetini devralan oğullar… Dişi kuşun yaptığı yuvayı terk eden babalar… “Babana söylerim” eşliğinde sallanan parmaklar... Amcanın baba yarısı olduğu evler… “Benim babam senin babanı döver”li sokak kabulleri… “Ben sizin babanızım” mırıldanmaları… “Sen nasıl babasın!” diye biten hesaplaşmalar…

Ve daha nice ‘baba’ görünümlerini, başka başka öykülerle beyazperdeye taşımaya niyetli herkese açık olan yarışmaya son başvuru tarihi 16 Mart 2012.

Yarışma jürisi Gülden Treske, Dr. Meltem Ağduk, Pelin Aytemiz, Prof. Dr. Tayfun Atay ve Sevna Somuncuoğlu’dan oluşuyor.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda dereceye giren filmler, 15. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin 10 Mayıs 2012 akşamı Ankara’da yapılacak açılış töreninde sahiplerini bulacak.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali
Büyükelçi Sok. No: 20/4 Kavaklıdere / Ankara
Tel: 0312 427 00 20

www.ucansupurge.org


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER