02.12.2019

Netflix Türkiye ebeveyn kontrolünü artırıyor

Netflix, Türkiye'de sunduğu ebeveyn kontrolleri özelliğini güçlendiriyor. Kullanıcılar artık 18 yaş üzeri içeriklere giriş için PIN kodu belirleyebilecek.

İZLE: ÇİZGİ FİLMLERİN ZEKAYA ETKİSİ👇 
Netflix, Türkiye'de sunduğu ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldı. Artık Netflix üyeleri yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak.

Netflix, Türkiye'deki ebeveyn kontrolünü artırıyor

Netflix yetkilileri konu hakkında şu açıklamaları yaptı: "Netflix olarak yıllardır ebeveynlere çocuklarının izledikleri yapımları denetleme olanacağı sunuyoruz. Ancak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından Türkiye'de sunduğumuz ebeveyn kontrollerini güçlendirme kararı aldık.

 
Netflix ebeveyn kontrolü

Artık üyelerimiz yetişkinlik düzeyi 18 yaş ve üzeri olarak belirlenmiş yapımları bir PIN kodu ile koruma altına alma imkanına sahip olacak. Dünyanın farklı noktalarında bu ve benzeri uygulamalara başvuruyoruz. Amacımız, kreatif özgürlük sunmaya devam ederken çocuklarımızı yaşlarına uygun olmayan içeriklerden koruyabilmek."

Buna göre artık ebeveynler, Netflix'te çocuklarına uygun olmayan içerikler konusunda kontrolü daha sıkı bir şekilde ele alabilecek. Daha öncesinde sadece profil düzeyi belirleyerek ebeveyn kontrolü yapılabilirken, yeni düzenleme ile belirli yetişkinlik düzeyleri için PIN belirleyebiliyorsunuz.

Netflix hesabınızdaki ebeveyn kontrollerini nasıl ayarlayabilirsiniz?

Asıl hesap sahibi olarak, hesabınızda izlemeyi denetlemek için iki seçeneğiniz bulunuyor.

1. Hesap düzeyi (donanım kontrolü)
  • Belirli yetişkinlik düzeyleri için PIN isteyin: Herhangi bir profilde seçili yetişkinlik düzeyinin üzerindeki dizileri ve filmleri oynatmak için girilmesi gereken 4 haneli bir PIN belirleyin. PIN, çocuğunuzun seçilen yetişkinlik düzeyinin üzerindeki içerikleri izlememesini temin eder.
  • Belirli diziler veya filmler için PIN isteyin: Herhangi bir profilde belirli dizileri ve filmleri oynatmak için girilmesi gereken 4 haneli bir PIN belirleyin. PIN, çocuğunuzun bu belirlenen dizileri ve filmleri izlememesini temin eder.

2. Profil düzeyi (yazılımsal kontroller)
  • Bir profil için yetişkinlik düzeyi seçin: Belirli bir profilde izlenebilen dizileri ve filmleri kontrol etmek için bu profilin yetişkinlik düzeyini ayarlayın. Ebeveyn veya veli olarak çocuğunuzun yalnızca doğru profili kullandığından emin olun.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER