Habertürk 30.01.2012

Özel okullar bu diziden şikayetçi

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği, “Pis Yedili” adlı televizyon dizisinin resmi liselerde okuyan gençler ile özel okullardaki öğrencileri birbirlerine düşman yaptığını söyleyerek RTÜK'e şikayette bulundu.

Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği’nin bu dizinin “özel ve genel lise öğrencilerini birbirine düşman ettiği” gerekçesiyle RTÜK’e başvurduğunu anlatan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Cem Gülan, şikayetlerini dikkate almayan RTÜK’e kırgın olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

Özel okullar bu diziden şikayetçi

"BÖYLE BİR ÖZEL OKUL YOK"
“Bu dizi iki gençlik arasında düşmanlık yaratıyor. Biz özel okullar için oluşan ‘paralı zengin çocuklarının okulu’ önyargısını kırmak için yıllardır çaba harcıyoruz. Bu dizide özel okulların paragöz, paranın dışında hiçbir değeri olmadığı işleniyor. Özel okullarda okuyan gençlerin zengin ailelerin şımarık, üçkağıtçı, bencil, sadece fakir çocuklarına tuzaklar kuran çocuklar olduğu vurgulanıyor. Ne özel okullar böyledir ne de bu okullarda okuyan çocuklar bu dizinin anlattığı gibidir. Böyle bir okul, öğrenci ve yönetici yok.”

Gülan, dizide devlet liseli gençlerin özel okuldaki öğrencilerden birinin babasının korumalarından “tabanca çekerek” kurtulduklarını hatırlatıyor. Gülan, “Devlet lisesi öğrencileri tabancayla mı geziyor? Öğrenciler çete kurup birbirlerinin okulunu bassa hesabını kim verecek?” diyor.


Etiket: televizyon, diziler
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER