14.10.2017

Tek günde bitecek mini-dizi önerileri

Bir diziye başlayıp bitiremiyorsanız ve kötü hava şartlarından dolayı evdeyseniz, tek solukta bitirilecek dizi önerileri Pudra.com’da.

Bütün hafta yoruldunuz ve şimdi dinlenme zamanı... Hazırsanız dizi önerilerine başlıyoruz.

Tek günde bitecek mini-dizi önerileri

1) Mildred Pierce (2011)
Mildred Pierce

1945 tarihli aynı adı filmi de bulunan, iki çocuklu Bayan Mildred Pierce'in hayatını konu alan İngiliz mini dizisinde, özellikle anne ve büyük kızı arasındaki büyük çatışma konu alınıyor. Kate Winslet'in oyunculuğu ile büyülediği dizide, kızı Veda'yı memnun edebilmek adına tüm hayatını onun arzularına göre şekillendiren annenin bu hikayesinde kimi zaman öfkenelecek kimi zaman da gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız. 

2) Aşk ve Gurur (Pride and Prejudice - 1995)
Aşk ve Gurur

Aynı adlı romandan uyarlanan, aynı zamanda filmi de bulunan Aşk ve Gurur, yine bir İngiliz yapımı. Filmde ön yargıların ve gururun aşk ilişkisinde yarattığı kopukluklar işleniyor. Aşk ve Gurur sayesinde Colin Firth'ün gençliğini de görme fırsatınız olacak. 

3) The Crown (2016)
The Crown

Mini seriler konusunda bizi her zaman mutlu eden İngilizler yine efsane bir dizi ile karşımızda! The Crown ile kendinizi 1990’ların İngilteresi’nde hissedeceksiniz. Dizi, Kraliçe II. Elizabeth’in babasının ani ölümünün ardından tahta çıkışını ve ömrü boyunca omuzlarında taşıyacağı yüke karşı duruşunu anlatıyor.

4) Stranger Things (2016)
Gizemli bir macerayla sizi 80’li yıllara ışınlayacak bu dizi, gizem türünün yanı sıra dram, gerilim ve fantastik türlerini de içinde barındırıyor.
 
Stranger Things

5) The Pacific (2010)
II. Dünya Savaşında dizi, Band of Brothers’ın benzeri. The Pasific ile Amerikan Deniz Piyade Kolordusu’nun Pasifik Cephesi’nde Japon İmparatorluk Deniz Kuvvetleri birliklerine karşı verdiği mücadele konu alınıyor.
The Pasific

6) The Lost Room (2006)
Lost Room, bilim-kurgu listesinin ön sıralarında yer alıyor. Bir gün bir cinayeti araştırırken tesadüfen anahtar bulan dedektif Joe Miller’in bu cinayete karışanların anahtarın peşinde olduğunu öğrenmesi sonuc olayı derinlemesine incelemeye başlar. Lost Room, izlediğinize pişman olmayacağınız bir dizi olacak.
The Lost Room


7) Angels in America (2003)
Tony Kushner’ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan Angels in America, eşcinsellik, ırkçılık, adalet, eşitlik gibi kavramları fantastik ögeler aracılığı son derece sanatsal bir şekilde konu alıyor.
 
Angels in America

8) BrainDead (2016)
Komediyle politikayı beraber konu alan diziye aynı zamanda bilim-kurgu öğelerini de taşıyor. İşin içinde biraz da gerilim var dersek.. Gerisini izleyin ve görün.
 
BrainDead

9) The Night Of (2016)
Pakistan asıllı Amerikan bir öğrencinin babasının taksisiyle Manhattan sokaklarında partiye gitmek için ilerliyordur. Bir anda hiç beklemediği bir şey olur ve parti planları, kullandığı aracın önüne yardıma ihtiyacı olduğu için atlayan bir kadınla değişir. Uyuşturucu ve şehvet dolu bir geceden sonra Pakistanlı öğrenci, kendini bir cinayet araştırmasının ortasında bulur.
The Night Of
 
10) Generation War (Unsere Mütter, Unsere Väter - 2013)

Nazi ordusunun Doğu Cephesi'nde Moskova'ya doğru ilerleyen birlikte görevli abi-kardeş, başka birlikte görevli bir hemşire, şarkıcı olmaya çalışan genç bir kadın ve Alman vatandaşı olan Yahudi terziden oluşan 5 yakın arkadaşın hikayesinin anlatıldığı dizinin tamamını izlemek yarım gününüzü alacak.
Generation War

Ve son olarak,

Bonus: Black Mirror (2011 - )
Teknolojinin zararlı yönlerini göstermekte olan bu dizinin her bölümü, her sezonu teknoloji çağının yaratmış olduğu ve gelecekte yaratacağı toplumsal sorunları anlatıyor. Dizinin her bir bölümü farklı oyuncularla, farklı yönetmenlerle çekiliyor. Bölümler arasında devam eden bir olay örgüsü olmadığından, her bir bölümü ayrı bir film gibi izlemeniz mümkün. Dizinin özellikle 1. sezon 1. bölümünün epey sert olduğunu söylememiz gerekiyor. Sonraki bölümlerde işler biraz daha yumuşuyor. 
 
black_mirror

İlgili yazılar:

En iyi romantik komedi filmleri
Üzgünseniz, mutsuzsanız, kararsızsanız ya da keyfiniz yerindeyse hiç fark etmez, güzel bir romantik komedi filmi izlemenin yerini hiçbir şey tutamaz.

Her kadının izlemesi gereken 20 film
Bir gün bir film izlersiniz ve hayatınız değişir. Listelediğimiz bu filmlerde eminiz ufakta olsa hayatınızı etkileyecek anlar bulacaksınız.

İtalya’da geçen en güzel 11 film
Roma, Floransa, Venedik, Positano, Siena, Napoli, Montepulciano… İtalya’nın en güzel şehirlerinden en güzel görüntüler bu filmlerde… Üstelik aşk, macera ve dram tadında…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER