› 
 › 
Pudra.com 05.09.2013

Dostlar Tiyatrosu perdelerini açıyor

Dostlar Tiyatrosu, Nazım Hikmet’in “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyunuyla 6-7-8 Eylül 2013 tarihlerinde perdelerini açıyor.

Tiyatro sezonuna arayı çok uzatmadan geri dönen Dostlar Tiyatrosu perdelerini açmaya hazır. Eminönü’ndeki aile yadigarı tarihi Ali Paşa Hanı’nı açık hava tiyatrosuna dönüştüren Genco Erkal, yeni sezonda da sanatseverlerle hanın büyülü atmosferinde buluşuyor.

Dostlar Tiyatrosu perdelerini açıyor

Nazım Hikmet tutkusuyla bilinen Erkal’ın Tülay Günal ile birlikte sahnelediği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar” oyunu; 6, 7 ve 8 Eylül 2013 tarihlerinde, saat 21.00’de Ali Paşa Hanı’nda seyirciyle buluşuyor.

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”, ozanın Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatıyor. Oyun, Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götürüyor.

Piyano ve viyolonsel eşliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin hazırladığı Nazım şarkıları da seslendiriliyor.

Dostlar Tiyatrosu
Adres: Ali Paşa Hanı Eminönü Kıble Çeşme Cad. No: 3 Eminönü-İstanbul
Telefon: 0212 519 00 27

www.dostlartiyatrosu.com


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER