› 
 › 
16.10.2018

Kadın Dilinden Masallar 18 Kasım 2018'de Cep Sahne'de

Özlem Dilek Karakışla'nın farklı dil ve kültürlerin harmanlandığı masallardan oluşan Kadın Dilinden Masallar performansı 18 Kasım 2018'de Cep Sahne'de.

Zamanı ve yazarı bilinmeyen, farklı dil ve kültürlerin harmanlandığı masallardan oluşan 'Kadın Dilinden Masallar' performansı ile ilk kez geçen yıl seyircisiyle buluşan Özden Dilek Karakışla, Cep Sahne Kırmızı Salon’da masal anlatmaya devam ediyor.

Kadın Dilinden Masallar 18 Kasım'da Cep Sahnede

Her ay düzenli olarak sahnelenecek "Kadın Dilinden Masallar” performansının ilk gösterisi 18 Kasım 2018 Pazar günü saat 20:00’da İstanbul Ortaköy’de yer alan Cep Sahne Kırmızı Salon’da seyirciyle buluşacak.

Özden Dilek Karakışla, "Kadın Dilinden Masallar" performansında günümüzde insana dair çıkmazları, özlemleri, korkuları, kaybedilmiş duyguları, Japonya'dan, Fransa'dan, Kuzey Avrupa'dan, masallarla seyirciye anlatmayı hedefliyor. Masalların ortak noktası, anlatıcısının bilge kadınlar olması.

Karakışla'nın “masal” anlatmaya başlaması ortaokul yıllarına uzanıyor. Galatasaray Lisesi'nde yatılı okurken yatakhanede arkadaşlarına özgün hikayeler anlatan Karakışla, Boğaziçi Üniversitesi’nde okurken, Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları’nda hayatının özgürleşme kanallarından biri olarak tanımladığı çeşitli tiyatro oyunlarında oynadı.
 
Özlem Dilek Karakışla

Üniversite yıllarından sonra 25 yıl reklam ve iletişim sektoründe üst düzey olarak çalıştıktan sonra yeniden buluştuğu tiyatro serüveni için Özden Dilek Karakışla,anlattıkça, oyunculuk yaptıkça daha iyi yaşadığını, ruhunun zenginleştiğini fark ettiğini söylüyor: “Anlatılmayan hiç bir şey yaşanmıyor ve unutuluyor. Ve de en önemlisi, hikaye anlattıkça, benim hiç anlatacak hikayem yok diyen bir çok insanın yaşarken fark etmediği, özünde bilgelik içeren kendi hikayelerini ve kendilerini masallar sayesinde keşfetmelerini gördüm.”

Karakışla, gündelik hayatın hiç sıradan olmadığını, aslında en etkili hikayelerin anlarla dolu olduğunu ve en önemlisi bunların farkında olarak yaşanması gerektiğini vurgulayarak, “Masallar aslında bahane. Bazen masallardaki en sade, en naif, en gerçeküstü hikaye, bizi tetikler, unuttuğumuz duygularla, kendimizle yeniden buluşmamıza yardımcı olur ”diyor.

“Kadın Dilinden Masallar” gösterisinin biletlerine www.biletix.com’dan ve Cep Sahne 0212 284 02 14 ulaşılabiliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER