› 
 › 
Pudra.com 16.05.2012

Tiyatro festivali kapsamında özel bir proje: Yedi

Yedi kadın aktivistle yapılan röportajlara dayalı okuma tiyatrosuna Türkiye’den oyuncu Derya Alabora, oyuncu Zeliha Berksoy, oyuncu Meral Çetinkaya, oyuncu Ayça Damgacı, oyuncu Esra Dermancıoğlu gazeteci Can Dündar ve gazeteci Mehveş Evin katılacak.

18. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında, İsveç Başkonsolosluğu ve Riksteatern işbirliğiyle gerçekleştirilecek, dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi aktivist kadınla yapılan röportajlara dayanan belgesel okuma tiyatrosu “Yedi”, 16 Mayıs Çarşamba günü saat 18.30’da Kenter Tiyatrosu’nda Türkiye’den yedi önemli isim tarafından okunacak.

Tiyatro festivali kapsamında özel bir proje: Yedi

18. İstanbul Tiyatro Festivali çok özel bir projeye ev sahipliği yapacak, 2007 yılından beri tüm dünyada sahnelenen “Yedi” ilk defa bir Tiyatro Festivali kapsamında seyirciyle buluşacak. Dünyanın yedi ayrı ülkesinden yedi kadın aktivistle yapılan röportajlara dayalı okuma tiyatrosuna Türkiye’den oyuncu Derya Alabora, oyuncu Zeliha Berksoy, oyuncu Meral Çetinkaya, oyuncu Ayça Damgacı, oyuncu Esra Dermancıoğlu gazeteci Can Dündar ve gazeteci Mehveş Evin katılacak.

Afganistan’dan Guatemala’ya, Rusya’dan Nijerya’ya, dünyanın farklı ülkelerinde kadın hakları için mücadele veren yedi kadınla 2007 yılında ödül sahibi yedi oyun yazarının yaptığı röportajlara dayanan “Yedi”, bu isimlerin kendi toplumlarında kadınlara karşı uygulanan şiddetle mücadeleleri ve toplumsal alanda yarattıkları değişimi anlatıyor. İnsan hakları konusunda hassasiyet yaratmaya ve aynı cesaretteki daha çok kadını öykülerini paylaşmaya çağıran ”Yedi”, “tiyatronun dünyayı değiştirebilen gücü” olarak nitelendiriliyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER