@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 08.07.2016

Cildiniz için bir mucize: Aloe vera

Sıcaklarda cildinizin ferahlamasını ve yatışmasını sağlayacak aloe veranın kullanım yöntemlerini sizler için araştırdık. Üstelik evde yapımı çok kolay!

Yazın gelip çatmasıyla birlikte bizi sıcağın ve nemin bunaltıcılığından kurtaracak, ferahlatacak çözümler ararıyoruz. Öyleyse her derde deva aloe verayı hayatınıza dahil etmenin tam zamanı!

Aloe Vera ile yapabilecekleriniz

Süper besinleri her fırsatta yazılarımızda anlatıyoruz. Aloe vera da kesinlikle bir süper bitki! Aynı zamanda evde kolayca yetiştirilebiliyor. Bakımı en kolay süs bitkileri yazımızda aloe veranın faydalarından bahsetmiştik. Aloe vera yaprakları içinde depolanan sıvının tedavi amaçlı kullanımı çok yaygın. Özellikle derideki yaraları, tahrişi ya da problemleri iyileştirip cildi yatıştırdığı için aloe vera yetiştirenler tarafından sıkça kullanılıyor. Tek yapmanız gereken bitkinin yapraklarınından birini bıçakla kesmek ve içindeki jeli çıkarmak. Aloe vera jelini tek başına kullanabileceğiniz gibi ihtiyaç duyduğunuz doğrultuda istediğiniz eklemeleri de yapabilirsiniz.

Aloe vera jeli çabuk bozulan bir sıvı olduğu için hemen tüketmeniz en doğrusu. Markette satılan aloe vera jelleri nadiren saf oluyor, katkı maddeleri ve zararlı kimyasallarla karıştırılmış olma ihtimali yüksek. Bu yüzden satın almak yerine bitkiden çıkarılıp kullanılması tavsiye ediliyor.

Her derde deva aloe vera jeliyle yapabilecekleriniz sınırsız. Hayatınızı kolaylaştıracak en popüler kullanım yöntemlerini sizler için derledik.
aloe vera ile yapabilecekleriniz

Güneş yanıklarını tedavi edin

Aloe vera jeli, besleyici ve nem tutucu özelliğinin yanı sıra antioksidanlar bakımından da zengin. Bu yüzden güneş yanıkları için ideal bir yatıştırıcı olarak görülüyor. Bitki yaprağından çıkardığınız jeli kızarmış bölgeye tek başına sürerek iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Jeli buz kalıbına doldurup buzlukta bekletirseniz yanıklarınız için ekstra bir ferahlık da sağlayabilirsiniz. Sinek ve böcek ısırıklarına, sıyrıklara ve tahriş olmuş herhangi bir bölgeye uyguladığınızda kaşıntı, kızarıklık fark edilir düzeyde yatışacak. Ama ileri derecede yanıklar için aloe vera kullanımı tavsiye edilmiyor. Bunun için mutlaka doktora danışın.
 

Cildinize ihtiyacı olan nemi sağlayın

Aloe vera jeli sadece cildi tedavi etmekle kalmıyor, bariyer görevi görerek ciltteki nemin tutulmasını sağlıyor. Özellikle yoğun nemlendirici kullanmaya çekinen yağlı ciltler için biçilmiş kaftan! Tek başına uygulayabileceğiniz gibi içine birkaç damla jojoba yağı ya da Hindistan cevizi yağı katarak daha yoğun ve besleyici bir nemlendirici elde edebilirsiniz.
 

Renk eşitsizliklerinden ve lekelerden kurtulun

Ölü derileri, lekeleri, akne izlerini ya da renk eşitsizliklerini de aloe vera maskesi yaparak azaltabilirsiniz. Tek yapmanız gereken jelin içine birkaç damla limon suyu eklemek. 3 damladan fazlası cildinizde hassasiyet yaratabileceği için mümkün olduğunca az kullanın. Karışımı yüzünüzde ve boynunuzda 20 dakika beklettikten sonra durulayın.
 

Saçınızın sağlıklı uzamasını sağlayın

Saçlarda mucize yaratmasıyla ünlü Hindistan cevizi yağı ile aloe vera jelini karıştırarak harika bir saç maskesi yapabilirsiniz. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile aloe vera jelini blender'dan geçirin ve yaklaşık yarım saat sonra yıkayın. Vitamin, mineral, aminoasitler ve doymuş yağlar bakımından zengin olan bu maske saç köklerinizi besleyerek daha hızlı uzamalarını sağlayacak. Ayrıca saç derisinde problemi olanların da imdadına yetişecek!
aloe vera ile yapabilecekleriniz

Vücudunuzu içten besleyin

Aloe veranın faydaları sadece cildi tedavi etmekle bitmiyor, vücudunuza da sağlık veriyor. Sindirimi kolaylarştırıp metabolizmayı canlandırıyor. Bir bardak suya 1 yemek kaşığı aloe vera jeli ve limon suyu katın. Sabahları içtiğinizde daha canlı ve rahatlamış hissetmenize yardımcı olacak. Ayrıca diş eti hassasiyetiniz varsa iyi gelmesi de olası. Aloe veranın çoğu faydalı besin gibi fazla dozda alınması tavsiye edilmiyor.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Aloe vera bitkisinin 4 faydası ve uygulama yöntemleri
Aloe Vera, vücut için tam bir mucize! Yaraları iyileştiriyor, cildi nemlendiriyor, hatta yanık için bile kullanılabiliyor. İşte Aloe Veralı cilt bakımı!

Güneş yanıklarına karşı kurtarma planı
Eğer güneş yanığı sorunu yaşarsanız neler yapabilirsiniz? İşte önerilerimiz....

Yazın yapılan 7 büyük cilt bakım hatası
Yazın aşırı sıcaklarda cildimiz de birçok sorunla savaşmak zorunda kalıyor. Bunun yanı sıra farkında olmadan yaptığımız hatalar da var. Yazın yapılan 7 büyük cilt bakım hatası Pudra.com'da.

​Yaz sonrası cilt bakım önerileri
Sıcaktan, denizden ve güneşten zarar gören cildimiz için artık bakım vakti! Sonbahar gelmeden cildinizi sonbahara hazırlayacak bakım önerileri yazımızda!

Nemlendirici, serum ve yüz yağı hakkında bilmediklerimiz
Günlük bakımımızın olmazsa olmazı nemlendiriciler, serumlar, yüz yağlarıyla ilgili bilmediklerimizi ve bu ürünlerin ne işe yaradıklarını Dr. Ebru Karpuzoğlu yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER