Advertorial 20.09.2017

30 dakikada kusursuz güzelliğe kavuşmanın sırları

30 dakikada cildinizin canlı, yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte bu sonbahar güzellik rutininize eklemeniz gereken uygulamalar.

Soğuk havalardan cildimiz çok fazla etkileniyor. Bu yüzden kışın cilt bakımımıza daha fazla özen göstermek gerekiyor. Soğuk havalarda cildimiz daha az yağ oluşturuyor, koruyucu tabakası inceliyor ve daha fazla neme ihtiyaç duyuyor. Yeteri kadar su depolayamayan cildimiz kepeklenerek parlaklığını kaybediyor. Matlaşan cildinizin eski parlaklığına kavuşması için size adım adım neler yapmanız gerektiğini hemen anlatalım.  

cilt guzellik kadin bakim nemlendirici
10 dakika

Vücudunuzu fırçalayın

Cildinize yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırmak için ilk adım olarak kan dolaşımını artırın ve ölü derileri cildinizden uzaklaştırın. Her gün düzenli şekilde vücudunuzu fırçalayarak kan dolaşımınızı hızlandırmanız mümkün. Böylece temiz kanın yüzeye çıkmasını, toksinlerin atılması ve vücudunuzun doğal yağ üretiminin hızlanmasını da sağlamış olursunuz. Güzellik uzmanlarına göre bu işlem, cilde enerji vermenin ve onu pürüzsüzleştirmenin en hızlı yolu.
30 dakikada kusursuz güzelliğe kavuşmanın sırrı 7Sabahları, doğal liflerden yapılmış bir fırça ile cildinizi kuruyken fırçalayabilirsiniz. Fırçalama işlemine ayağınızdan başlayın ve sert hareketlerle yukarıya doğru çıkın. Her bölgeyi en az 3 kez fırçalayın. Karın bölgenize geldiğinizde saat yönünde fırçalamaya devam edin. Göğüslerinizi ve boynunuzu, çok hassas bölgeler oldukları için fırçalamayın. Sırtınızı fırçalamak içinse uzun saplı bir fırça kullanabilirsiniz.

10 dakika

Kese yapın

Vücudunuzun kan dolaşımını artırmak ve ölü deriyi atmak için kese, mükemmel bir yöntem. Bunun için vücudunuzu ve keseyi sıcak suyla ıslatıp, topuklarınıza, dizlerinize ve dirseklerinize öncelik vererek vücudunuza güçlü bir şekilde masaj yapın. Eğer biraz daha uğraşabilirim diyorsanız keseden sonra, dokuması sert veya serte yakın bir lifle devam edin. Dokusu nedeniyle cildi yumuşatıcı özelliği olan bu life biraz vücut şampuanı döküp, hızlı hareketlerle daire çizerek vücudunuza masaj yapın. Masaj bittikten sonra cildinizi banyo tuzlarıyla ovup durulanın.
 
30 dakikada kusursuz güzelliğe kavuşmanın sırrı 52 Dakika

Soğuk duş alın

Eğer dayanabilirseniz, kan dolaşımınızı hızlandırmak için soğuk bir duş alabilirsiniz. Ama bu duşta şu sırayı takip etmeniz gerekiyor; ilk önce ılık, sonra soğuk, sonra tekrar ılık ve daha sonra yine soğuk su. Bu duşun sizi ne kadar canlandırdığını göreceksiniz. 37 derecenin üstündeki su, tüm vücudu uyuşturup sizi halsiz bırakacağı için duşu soğuk suyla alarak cildinize canlılık kazandırabilirsiniz. Duş alırken suyu özellikle kalça, karın, popo, basen, göğüs ve üst kollarınıza tutarsanız, bir süre sonra vücudunuzun toparlandığını göreceksiniz.
 30 dakikada kusursuz güzelliğe kavuşmanın sırrı 2
8 dakika

Vücudunuzu nemlendirin

Ölü deriyi atıp, yeni ve canlı bir cilde sahip olduktan sonra sıra geldi, cildinizin bakımına. Vücudunuzu fırçalamak ve keselemek, vücudunuzdaki doğal yağları da atmanıza neden olur. Bu nedenle cildinize kaybettiği yağı ve nemi geri kazandırmanız gerekiyor. Duşta kullanılan vücut kremlerini uygulayarak zaman kazanabilirsiniz mesela. Vücut kremini ıslak vücudunuza uygulayın. Hafifçe durulanarak üzerinizdeki kremi akıtın ve kurulanın. Duştan çıktıktan hemen sonra rahatça giyinebilirsiniz.
 
Eğer fazla zamanınızı almayacak bir bakım istiyorsanız sprey kremler ile duştan çıktıktan sonra vücudunuzu nemlendirebilirsiniz. Cildinize yaklaşık 10 cm mesafede tutarak spreyi tüm vücudunuza kolayca uygulayın. Tek yapmanız gereken, vücudunuzun her noktasına bu kremi yedirerek sürmek. Ve artık hazırsınız!


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER