23.09.2017

Bakımlı bir cilt için uykudan önce 12 dokunuş

Zor geçen bir günün sonunda cildiniz iyi bir bakıma ihtiyaç duyar. Sağlıklı ve iyi görünen bir cilde kavuşmanın yollarını Pudra.com sizin için derledi.

Günün yorgunluğundan faydaları saymakla bitmeyen gece bakımı çoğu zaman ihmal edilir. İşte biraz geç yatmanıza değecek 12 pratik akşam bakım önerisi...

Bakımlı bir cilt için uykudan önce 12 dokunuş

1. Cildinize yoğun nemlendirmeyi akşam yapın
Sabah cildinizi nemlendirmeyin demiyoruz, ancak özellikle bu sıcak günlerde en kuru ciltler bile nemlendirici ve güneş koruyucu ikilisi ile parıl parıl parlıyor, üstüne bir de makyaj yapınca tam oluyor. Alıştığınız nemlendiricinizi akşamdan uygularsanız, sabaha yumuşacık ve yağsız bir ciltle uyanırsınız. Çok hafif bir ürün kullanmanız yeter. Vücudunuz için de nemlendirmenin önemi büyüktür. Yumuşak ve pürüzsüz bir cilt için nemlendirme şart ama her gün üşeniyorsanız günlere bölerek parça parça da yapabilirsiniz; bir gün sadece bacaklar ve ayaklar gibi.

2. Yüzünüzü akşamdan yıkayın
Pek çok uzmana göre yüz yıkama ürünlerini akşam kullanmak gerekiyor. Sabah sadece su ile yıkamak yeterli. Hem tüm gün yüzünüzde biriken kirlerden kurtuluyorsunuz, hem de sabaha uykuda yenilenmiş, tertemiz bir ciltle uyanıyorsunuz.
 
j

3. Maske yapın
Yıkanan değil de, durulanmayan ve ince bir tabaka olarak kalan maskeler tam da uyku öncesi için. Haftada bir yatmadan, 15 dakika önce bu şekilde uygulayacağınız maskenin etkisini daha net göreceksiniz.

4. Bacaklarınızı yatmadan önce tıraş edin
Bunun ilginç bir sebebi var. Uzmanlar bacakları tıraş etmek için en iyi zamanın yatağa gitmeden öncesi olduğunu söylüyor. Çünkü uyurken vücudumuz ısınıyor ve biraz şişiyor, bu da gözenekleri açıp gözden kaçırdığımız küçük tüylerin görünmez hale gelmesine sebep oluyor. Sabah gözenekler tekrar sıkıştığı için pürüzsüz görünümlü bacaklar elde ediyorsunuz. Çok iyi, değil mi?

5. Oje sürün
Aslında zaten pek çok insan ojesini akşamdan sürer. Ancak sabah kalktığında bozulmalardan, yastık izi denen sinir bozucu durumdan da nasibini alır. Bunu önlemek için kolay kuruyan top coat'lar var, ancak "ben beceriksizim" diyenler için akşam oje sürmenin yararı taşmaların sabah geçmesi. İlk katı akşam, ikinci katı sabah sürerek kuruma süresini hızlandırabilirsiniz de.
 
l

6. Kuru şampuan uygulayın
Kuru şampuan çoğumuz için "sabah duş alırım" deyip de uyanamadığımız sabahların ürünü. Oysa geceden uygulamak hem deodorant gibi bir etki yapacak, hem de sabaha o pudra görüntü kalmayacaktır. Vaktiniz olursa yine duş alırsınız tabii, bu bir önlem.

7. Antiperspirant deodorant kullanın
Pudralı deodorantlar yaz için ideal ama genelde giysiler için değil. Ayrıca terlemeyi bir nebze olsun düzenledikleri için yatmadan önce uygulayıp sabah duştan sonra yine uygularsanız normale oranla çok daha temiz hissedersiniz.
 
j

8. Kaş ve kirpiklerinize bakım yapın
Badem yağı, hint yağı veya özel serumlar... Bunların işe yaramadığını söyleyenler akşamları düzenli olarak kullanmamış olanlardır. Bir süre her akşam uygulayarak kaş ve kirpiklerinizdeki değişimi gözlemleyebilirsiniz.

9. Saç bakımını önemseyin
Sık sık olmasa da, saç bakımı yapmaya fırsat bulamadığınız dönemlerde ve sabah duş alacaksanız gece bakım yağı veya saç maskesi uygulayıp yatarsanız ürün tüm gece etki edecektir. Yastığınıza büyük bir havlu sermeyi veya duş bonesi takmayı unutmayın tabii ki.
j

10. Topuz yapıp yatın
Saçlarınızı tepeden kendi etrafında döndürerek yapacağınız topuz (evet, bildiğimiz ev topuzu) sabah size kusursuz maşa dalgaları olarak dönecektir. Maşa kadar kalıcı olmasa da daha doğal görünen bu dalgaları saç spreyi ile sabitleyebilirsiniz. Topuz yerine örgü de yapabilirsiniz.

11. Dişlerinizi hindistan cevizi yağı ile fırçalayın
Sabaha beyaz dişlerle uyanmak ve gece boyu bakterilerin oluşturacağı ağız kokusunu önlemenin en iyi yolu dişleri hindistan cevizi yağı ile fırçalamak.

12. Sabaha yumuşacık dudaklar hazırlayın
Ev yapımı peeling (örneğin toz şeker ve bal ile) uygulayıp diş fırçasıyla fırçaladığınız dudaklarınıza yoğun bir bakım kremi, dudak nemlendiricisi uygulayıp uyuduğunuzda sabah rahat edersiniz. Rujunuz parça parça durmaz, bir şey sürmeseniz de yumuşacık dudaklar yeter.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER