@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.03.2017

Ağda sonrası yüzümüzde neden lekelenme oluyor?

Makyaj artisti Rıfat Yüzüak yüzümüzde neden leke oluştuğunu "Sil Makyajını" kitabında anlatıyor. Özellikle yüzünüze ağda yapıyorsanız, bu yazı tam sizlik!

Yüzümüzde oluşan lekelerin birden fazla sebebi var. Güneş bunların başında gelse de, aslında başka etkenler yüzünden de cildimizde lekeler oluşuyor, sonrasında ise onları geçirmek için yıllarca uğraşıyoruz. Ünlü makyaj artisti Rıfat Yüzüak, yeni çıkan "Sil Makyajını" isimli kitabında cilt lekelerini ve oluşum sebeplerini anlatıyor. 

Ağda sonrası yüzümüzde neden lekelenme oluyor? - BİTTTİ

Biz güneşe çıktığımızda cildimizdeki melanin hücreleri harekete geçerek cilt rengimizi koyulaştırır ve cildimizi güneşten korurlar. Lekelerin oluştuğu yerlerdeki hassasiyet nedeniyle oralarda melanin daha fazla üretilir. Ciltteki lekeler işte bu koyu renklerin kalıcı hale gelmesidir aslında.
Ağda sonrası lekelenme neden oluyor?Ciltte leke oluşumunu engellemek için tek başına güneş koruması yeterli olmayabilir. Leke oluşumunu engellemek için cildimizi güçlendirmemiz gerekebilir. Bunun için de sağlıklı beslenme, bol su içme, doğru bakım ve temizlik etkili olacaktır. Bunun dışında cildinizde bu tarz bir leke oluşumunda doktorunuza mutlaka başvurmalısınız ki oluşan lekenin gerçek sebebini sağlıklı bir şekilde öğrenip ona göre bir önlem alabilin. Kadınlarda hormonal nedenlere bağlı olarak cilt lekelenmelerine de rastlanabiliyor. Bu nedenle dikkatli olmakta ve önlem almakta fayda var.

Birçok kadının yaşadığı başka bir problem de ağda sonrası lekelenme! Ağda ile bıyıklarınızı aldığınızda aslında bıyık bölgesindeki küçük tüylerle birlikte neredeyse derinizin üst katmanını komple aldırıyorsunuz. Savunmasız kalan bu bölgeyi korumak için melaninler hemen hücum ediyor ve sonuç olarak bıyık bölgenizde küçük tüylerden daha kötü bir görüntü ortaya çıkıp, lekeler kalıcı oluyor maalesef.

Yüzünüzde kesinlikle ağda kullanmamanızı öneriyorum!
Hem cildinizin dokusuna zarar vererek leke oluşumuna neden olabilirsiniz hem de o kadar şiddetli bir çekiştirme cilt için asla iyi bir fikir değil. Bir de kullandığınız ilaçlara, özel dönemlerinizde güneşten sakınmaya, hamilelik ve sonrasında leke konusunda çok dikkatli olun. Cilt lekesinin şakası yok, bunu unutmayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER