17.05.2021

Bahar aylarında cilt lekelerini önlemeye yardımcı doğal yağlar

Cilt lekelerinin oluşma ihtimali en yüksek döneme giriş yaptık. Fakat basit ve tamamen doğal yöntemlerle güneşin zararlı etkilerini yok etmek mümkün.

İZLE: GÜNEŞ LEKELERİNİ ÖNLEME YOLLARI👇 
Kış aylarını geride bıraktık. Artık yüzümüzü güneşe dönme vakti. Güneşin enerjisi içimizi ısıtırken bir yandan da cilt lekelerinin oluşma ihtimali en yüksek döneme giriş yaptık. Fakat basit ve tamamen doğal yöntemlerle güneşin zararlı etkilerini yok etmek mümkün. Etiket okumak, hangi içeriğin leke yaptığını bilmek, lekelerle başa çıkmak için yeterli. Aromaterapi Uzmanı Eczacı Özlem Pamuk Yıldız, lekeleri ve bu dönemde hangi yağları nasıl kullanmamız gerektiğini anlattı.

Cilt lekelerinin oluşmasını nasıl engelleyebilirsiniz?
 
Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinde üretilen melanin pigmentidir. Bunun fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak cilt lekesi oluşur. Lekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da güneş, genetik faktörler, hormonal ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir.

Aromaterapi Uzmanı Eczacı Özlem Pamuk Yıldız'ın açıklamarına göre, leke açısından özellikle hormon ilacı kullananlar ve hamileler daha da risk altında ama tüm ciltler için güneşe maruz kaldığında lekelenme ihtimali söz konusu.

Aromaterapi Uzmanı Eczacı Özlem Pamuk Yıldız, konu hakkında şu açıklamalarda bulunuyor: 

Eczacı ve Aromaterpi Uzmanı Özlem Pamuk Yıldız"Cilt kendini zararlı güneş ışınlarına maruziyetini azaltmak için, cildin en dış katmanındaki melanositleri artırarak savunmaya geçer, biz buna bronzlaşmak diyoruz. Aslında bu lekelerden korunmak için direkt güneş ışığından kaçınmak gerekir. Şapka kullanmak ve güneş kremi kullanmak önemlidir. Burada mutlaka etiket okuması yapılmalıdır."

Ürünlerde nelere dikkat etmeliyiz?
  • Güneş ışınlarının dik gelmeye başladığı Nisan ayı itibariyle özellikle gündüz dışarı çıkarken C vitamini, yüksek retinoik asit gibi hassaiyeti artıran ürünler kullanırken ekstra dikkat edilmelidir.
  • Bu içerikler leke oluşumuna neden olur. 
  • Örneğin C vitamini deride güneşe hassasiyeti artırır ve bir güneş koruyucunun tam tersi etki yaratır
  • Kuşburnu yağı cildi çok çabuk gençleştirir, cilt için çok faydası vardır ancak Nisan ayından itibaren kullanılırsa yüksek oranda C vitamini içerdiği için cilt üzerinde leke oluşmasına neden olur.
  • Sarı kantaron da aynı şekildedir.
  • Bu nedenle özellikle Bahar aylarından itibaren dışarı çıkarken sarı kantaron ve kuşburnu içerikli ürün kullanmaktan kaçınmak gerekir. 

Bahar ve yaz aylarında hangi yağlar kullanılabilir?
 
Güneş koruyucu seçerken mümkün olduğu kadar doğal malzeme içerenleri seçmeye özen gösterneniz önerilir.

Nar çekirdeği yağı, havuç tohumu yağı, üzüm çekirdeği yağı spf 30-35 civarında yağlardır.
Uçucu yağlardan mür yağı da SPF'yi artırır.
 
Evde kendiniz bir güneş koruyucu yapmak isterseniz:
  • Sabit yağlardan istenilen oranlarda 10 ml’lik bir karışım hazırlayabilir.
  • İçerisine de uçucu yağlardan 5-6 damla mür yağı ekleyebilirsiniz.

İlgili haberlerimiz:

​Cilt bakımında doğal yağlar nasıl kullanılır?
Kişiye özel cilt bakımı son dönemin popüler konularından. Peki cildinize özel oluşturulan serum ve bakım ürünleri nasıl hazırlanmalı? İşte cevapları.

​Cilt için en gözde 11 doğal yağ
Doğal yağlar cildimize kusursuz bir güzellik vadediyor. Dr. Ebru Karpuzoğlu cilt için en iyi 11 doğal yağı Pudra.com için yazdı.

​Cilt bakımında kullanabileceğiniz bitkisel yağlar
Gül yağı, cildi güzel nemlendirir. Ardıç yağı, yağlı ciltlerin temizliğinde ve sivilcelerin giderilmesinde etkilidir. Daha fazlası pudra.com'da...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER