Advertorial 19.03.2020

Dermokozmetik nedir, en iyi dermokozmetik ürünler hangileridir?

Cildimiz için kullandığımız ürünleri tanıyor muyuz? Dermokozmetik ile kozmetik arasında ne fark var? İşte dermokozmetik ürün dünyasına dair her şey!

Dermokozmetikler eczane kozmetiği olarak da biliniyor ve dermatolojiden aldığı bazı teknikleri kendi formüllerinde kullanıyor; ayrıca ilaç tedavisine ek reçeteyle de verilebiliyor. Dermokozmetiklerde yüz, vücut ve saç bakımı için kullanılan formüller laboratuvar ortamında titizlikle oluşturuluyor. Peki dermokozmetik ürün tam olarak nedir; bir ürünün dermokozmetik olması neden önemlidir, bu ürünleri nereden almak gerekir? İşte dermokozmetik ürünlere dair merak ettiğimiz tüm soruların yanıtı...

dermokozmetik nedir

İnternet'in yaygınlaşması ile birlikte artık cilt bakımı ve güzelliğine dair bilgiye çok daha rahat ulaşabilir hale geldik. Bu da cilt ve saç bakımı ile ilgili konularda daha bilinçli olmamızı sağladı. Öncesinde sadece eczanelerde satılan dermokozmetiklerin İnternet siteleri ile hayatımıza daha fazla girmesi bize dermokozmetikler hakkında detaylı bir dosya hazırlamaya itti. Dermokozmetik ürün seçiminden, dermokozmetik ürünlerin formüllerine kadar aklımıza takılan tüm soruların yanıtını Narecza.com'a sorduk. İşte dermokozmetik dünyasına dair her şey! 

Pudra.com: Dermokozmetik nedir?

Narecza.com: Dermokozmetik, eczane kozmetiği olarak da bilinmektedir. Dermatolojiden aldığı bazı teknikleri kendi formüllerinde kullanan, dermatoloji uzmanlarının yaptığı ilaç tedavisine ek reçeteyle de verilebilen ürünler dermokozmetik olarak tanımlanır. Yüz, vücut ve saç bakımı için kullanılan formüller laboratuvar ortamında titizlikle oluşturulmaktadır.  Dermokozmetik ürünler, deri sağlığını destekleyen niteliklere sahiptir. Eczanelerde ve bazı İnternet sitelerinde satışa sunulur.

En iyi dermokozmetik ürünler nelerdir?

Narecza.com: Türkiye ve dünya genelinde birçok dermokozmetik markası vardır. Bioderma, La Roche-Posay ve Vichy, en çok satılan dermokozmetik markalar arasında yer alıyor...
Bioderma La Roche Posay Vichy

Eau Thermale Avène, Caudalie, Darphin, Lierac, Dr. Murad, Institut Esthederm, Neostrata, Skinceuticals, SVR Laboratoire Dermatologique ve Uriage öne çıkan diğer markalar arasında yer alıyor. 
Lekeli ciltler için aydınlatıcı bakım

Yerli üretim dermokozmetik markalarında da Dermadolin ve Cosmed dikkat çekiyor.
 
Derrmadolin& Cosmed | Yerli dermokozmetik markaları

Pudra.com: Dermokozmetik ürünlerinin birbirilerinden ne tür farkları var?

Narecza.com: Dermokozmetik markalarının kendi internet siteleri, hangisinin nasıl bir ayrıcalığı olduğunu anlamak için ideal bir zemin olabilir. Çünkü odak noktalarında değişiklik görülebiliyor.

Örneğin Caudalie üzüm asmalarının içerisindeki resveratrol ve polifenollere odaklanıyor. Vichy ise 15 mineralli termal suyunu tüm ürünlerinde kullanarak avantaj sunuyor.
 
Caudalie dermokozmetik özellikleri

Markaların her birinde yüzlerce ürün olduğunu ve doğru ürünü bulmanın da ayrıca önemli olduğunu belirtmek faydalı olacaktır. Cilt tiplerine ve derideki soruna odaklanarak çözüm aramak bir hayli önem taşıyor. Her ürünün doğru sürede ve şekilde kullanımına da önem vermek gerekiyor.

Pudra.com: Dermokozmetik ve kozmetik arasındaki farklar nelerdir?

Narecza.com: Piyasada birçok güzellik ürünü var ve tahmin edileceği gibi hepsi dermokozmetik ürün değil. Kozmetik ve dermokozmetik arasındaki farklar, etki derinliği konusunda ortaya çıkıyor.

Dermokozmetik ürünlerin odak noktası sağlıklı bir kullanımı desteklemek. Markalara özel patentler bunu kanıtlar nitelikte. Çünkü bu patentler oluşturulurken üretim prosedürü ve malzeme duyarlılıkları artmış oluyor.

Gerek kozmetik ürünler gerekse dermokozmetikler tedavi için üretilmiyor. Ayrıca dermokozmetiğin tedavi destekleyici etkiye odaklanıyor olması demek, makyaj malzemesi üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Örneğin La Roche Posay maskara da satıyor. BB krem, fondöten, dudak parlatıcı türlerini de aynı şekilde farklı markalarda görmek mümkün.

Ham madde kullanımında hassasiyet!

Dermokozmetik ürünlerin içerisinde, ham madde kullanırken pek çok hassasiyet gözetiliyor. Yasal olarak kullanılmasında sakınca olmasa da uzun vadede sakıncalı olabilecek maddelerin kullanılmamasına dikkat ediliyor; kimi markalar parfüm, alkol, paraben, SLS vb. çeşitli maddelere sınırlandırma getiriyor. Bu açıdan dermokozmetik ürünler fiyat ve kalite açısından diğer ürünlere göre bir miktar farklılık gösteriyor.

Pudra.com: Dermokozmetik ürün nasıl seçilir?

Narecza.com: Dermokozmetik markalardan hangisi olursa olsun ürün içeriklerini ve kullanım şekillerini detaylı şekilde incelemeniz önerilir. Kendi cildinizi tanıyarak hareket etmek çözümü kolaylaştıracaktır:
 
  • Cildiniz çok kuru olduğu için kaşıntı hissi oluşuyorsa atopik ciltlere özel ürün seçmeniz gerekir.
  • Termal su, hyalüronik asit, kollajen ve resveratrol yönünden zengin ürünler genç kalmanıza daha fazla yardım edebilir.
  • Leke sorununuz varsa bu soruna odaklanan ürünü aramanız gerekir. Genel nemlendiriciler bu sorunu gidermeyecektir.
  • Alnınız parlıyorsa sebum düzenleyici ürünlere yönelebilirsiniz.
  • Akne sorunu olanlar içerisinde iltihap kurutucu etki yapan formülleri kullanmalıdır.

Pudra.com: Dermokozmetik nasıl kullanılır?

Narecza.com: Tüm dermokozmetik ürünleri kullanırken uygulanacak bölge temiz olmalı, işlem sırasına uygun şekilde sürülmelidir. Gözenekler tıkalıysa faydalı maddelerin hücrelere etkisi sınırlandırılmış olur. Yine etki alırsınız, fakat tam sonucu vermeyecektir. Bu nedenle düzenli cilt temizliği yapmanız önerilir.

Cildin genel hali sadece dermokozmetik ürünlerle düzelmez. Takviye almadan sağlıklı bir cilt elde etmek mümkün değildir. Bu nedenle ruhsal ve fiziksel açıdan da sağlığınıza dikkat etmeniz gerekir. Hücrelerinizin yaşlanmasını durdurmazsınız fakat en aza indirebilirsiniz.

Pudra.com: Dermokozmetik ürünleri nereden alabiliriz?

Narecza.com: Elbette dermokozmetik ürünler öncelikle eczanelerde satın alınır. Bununla birlikte gelişen teknoloji; e ticaret artan ilgi ile dermokozmetik ürünleri eczane dışındaki bazı platformlardan da bulabiliyorsunuz. 

Pek çok internet sitesi marka çeşitleri, beklentileri karşılayan ürün kapsamı bakımından tatmin edici bir zemin sunuyor. Özellikle aradığınız marka varsa ya da burada olabileceğini düşündüğünüz ürünlerden online olarak alabiliyorsunuz.

2012 yılından bu yana faaliyet gösteren Narecza.com’dan da güvenle dermokozmetik ürün alabilirsiniz. Google müşteri yorumlarında 4.8 ile sektörünün en yüksek puanına sahip sitede pek çok kozmetik ve dermokozmetik ürün bulabilirsiniz.

Nar Ecza: https://www.narecza.com/


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER