@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.01.2010

Doğru manikür nasıl yapılır?

Bakımlı ve güzel ellere sahip olmanın yolu doğru manikür yapılmış tırnaklardan geçer. İşte, en güzel manikür için bilmemiz gerekenler…

Maniküre elleri nasıl hazırlarız? Manikür öncesinde ele nasıl bir bakım yapmalı? Tırnak etleri nasıl kesilir? Tırnakları nasıl törpüleyebiliriz? Tırnaklarımızı yuvarlak mı, küt mü törpülemeliyiz? French manikür nasıl yapılır? French manikür için tırnaklarımızın nasıl olması gerekir? Manikürden sonra ellere nasıl bir bakım yapılmalı? Mükemmel manikürün sırları pudra.com'da...

Doğru manikür nasıl yapılır?


Eller maniküre nasıl hazırlanır?
Manikür için sterilize edilmiş aletler ile hiçbir yere değmemiş temiz bir havlu kullanmak gerekir. Hijyen manikürün en önemli parçasıdır. El, manikür için özel olarak hazırlanmış granül sabun içeren yaklaşık 30 derecelik suda bekletilerek yumuşatılır. Eller beş dakikada yumuşar, ama ayaklar için bu süre daha uzundur. Maniküre başlarken öncelikle tırnak dibini açma işlemi yapılır. Uzamış, maniküre hazır etlerin tırnaktan ayrılması sağlanır. Dolayısıyla hazırlanmış etler yumuşar ve kesilmeye hazır bir hale gelir.


Tırnak etleri nasıl kesilir?
Mümkün olduğunca tırnak etlerini çok derin kesmemek gerekir. Parçalı kesimden ziyade etin ay şeklinde bir seferde tırnak etrafından dolanarak çıkarılması gerekir. Bu işlem için çok steril bir makas kullanılmalı. Tırnak etlerini bir uzmana kestirmekte yarar var. Aksi takdirde tırnak etlerinizi kanatabilir ya da tırnak yapısını bozarak batıklara sebep olabilirsiniz. Evde yapacak olursanız da tırnak etlerinizi kesmeden, sadece geri itmeniz daha iyi olur.


Tırnaklar nasıl törpülenir?
Tırnak törpülerken çok sert darbelerden kaçınmak gerekir. Tırnağın çatlaması ve kırılması yanlış törpülemeyle meydana gelir. Tırnak törpülemeye tırnağın orta yerinden başlanır. İleri geri, yumuşak ama seri hareketlerle, önce tırnak boyuna istenen şekil verilir, daha sonra tırnak yanlarından düzeltme yapılır. Tırnak yanlarının çok sivri kalmamasına özen göstermek gerekir. Bu, özellikle ayak tırnaklarında batığa sebep olur. Evde tırnak törpülerken dikkat etmemiz gereken en önemli şey, çok sert darbeler uygulamak ve metal törpü kullanmamak. Tahta törpüler tırnağa hasar vermenizi önler.


Tırnağı küt yapmak için nasıl törpülemek gerekir?
Tırnağı küt yapmak için ortadan başlayarak törpülemek gerekiyor. Tırnağın altından törpülemek önemli, bu tırnağın çatlamasını engeller. Küt tırnak günümüzde daha sık kullanılıyor ama tombul ellerde her zaman oval ya da oval-küt tercih edilmeli. Küt tırnaklar, ince uzun parmaklarda, tırnak yapısı geniş ellerde daha iyi durur.


Tırnağı yuvarlak yapmak için nasıl törpülemek gerekir?
Yuvarlak törpüde küt törpüden farklı olarak ortadan ziyade yanlardan başlanarak törpü yapılır. Yuvarlak tırnaklarda kenara ağırlık verilir, ortalar biraz sivrileştirilir. Yuvarlak tırnak modeli, tırnak boyu kısa ve tombul parmaklarda tercih edilir. Çünkü yuvarlak tırnak, her zaman parmakları daha uzun gösterir ve koyu renk oje ile kullanmak daha kolaydır. French manikür tercih edeceklerin, küt törpülemeleyi tercih etmeleri gerekir.


French manikür nasıl yapılır?
Nemlendirilmiş elde alkol yardımıyla tırnakların üzeri temizlenir, havluyla kurutulur. Küt olarak hazırlanmış tırnağa öncelikle koruyucu oje sürülür. Sonra koyu renk mat beyaz oje (yurt dışında mat uçuk pembe de kullanılabiliyor) tek fırça darbesiyle tırnağın ucuna sürülür. Taşan ojeyi hiç kurumadan kenarlarından temizlemek gerekir. Tırnak uçlarına mat oje sürüldükten sonra tırnağın tamamına daha uçuk bir beyaz oje uygulanır. Bütün el tamamlandıktan sonra ikinci ya da üçüncü kat oje de kullanılabilir.


Manikürden sonra nasıl bir bakım uygulanır?
Tırnak etlerinin temizlenmesi ve törpülenmesi bittikten sonra ellere bakım yapmak gerekir. Tırnak havluya sürülür ve böylece tortuların temizlenmesi sağlanır. Daha sonra el yüzeyine peeling yapılır. Özellikle kışa aylarında kuruyan cildin canlanması ve yenilenmesi için peeling çok önemlidir. Peeling bittikten sonra manikür suyuyla peeling malzemesi elden temizlenir. Sonra nemlendirme aşamasına geçilir. Nemlendirme esnasında eli canlandırıcı ve rahatlatıcı el masajı uygulanır. Daha sonra ojeyi sürmek üzere alkolle tırnak üstleri temizlenir.


İşte şimdi elleriniz en sevdiğiniz ojeyi sürmeye hazır…


Yazımızı beğendiyseniz veya ekleyecekleriniz varsa, lütfen yorumunuzu yazın…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER