17.05.2018

El, ayak ve bacak bakımı yöntemleri

Güzellik Uzmanı Figen Aktosun bacaklarda oluşan selülitler, bakıma ihtiyacı olan el ve ayaklar için tatil öncesi bakım yöntemlerini Pudra.com için anlattı.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte tatil planları yapılmaya başlandı. Kışın yorgun düşen bacaklar, soğuktan kuruyan, çatlayan el ve ayaklar içinse bakım yapmanın tam zamanı. Saç, Cilt Bakımı ve Güzellik Uzmanı, Eğitmen Master Figen Aktosun, kışın alınan kilolar ve bunun sonucunda bacaklarda oluşan selülitler, bakıma ihtiyacı olan el ve ayaklar için tavsiyelerde bulundu.

El, ayak ve bacak bakımı yöntemleri
 
El bakımının çok önemli olduğunu vurgulayan Figen Aktosun “Ellerimiz, yüzümüzden sonra vücudumuzun hava ile en çok  temas halinde olan bölgeleridir. Bu nedenle yüzümüz gibi ellerimizin de özel bakımlara ihtiyacı vardır.  Hem estetik hem de temizlik açısından çok önemli olan el tırnakları pek çok hastalığın taşıyıcısı ve aynı zamanda habercisi olabilir. Tırnaklar ellerimizde özel bakım isteyen bölümler arasında yer alır. Ayrıca ellerimiz yaşımız hakkında ipucu vermek için birçok özellik taşır, eğer gerekli bakım yapılmazsa bizi olduğumuzdan daha da yaşlı gösterebilir.” diyor. Aktosun, el bakımı için birkaç tavsiyede bulunuyor.

El bakımı yöntemleri:
  • Nem Maskesi: Yoğun nemlendirme etkisiyle sıcak, soğuk, güneş, duman, deterjan, sabun ve benzeri dış etkenlere karşı ellerin dayanıklılığını arttırır, ayrıca bakımlı görüntüyü korur.
  • El Peelingi: Bütün ölü derilerden arınmış, yüzeysel lekelerden kurtulmuş, pürüzsüz ve yumuşacık bir doku elde edilir. Çatlama ve sonrasında bu çatlaklardan deriye enfeksiyon sızması ihtimali ortadan kaldırılır, kan dolaşımı hızlandığı için kırışık görünüm ertelenir.
  • Scarlet S: El yüzeyine bir seans uygulanırsa, oluşmuş güneş ve yaşlılık lekelerinden, yaş belirteci olan kırışık görünümden kurtulmuş, tetiklenen kolajen ile çok daha genç görünen bir cilt elde edilir.
  • Protez Tırnak ve Kalıcı Oje: Bu hizmet ile problemli tırnakların görünümünde muhteşem bir farklılık elde edilir ve tırnak yeme, kırılma gibi problemler ile baş etme imkanı sağlar.
 
Akılsız başın cezasını ayaklar çekmesin

Vücudu taşıyan ayaklar çorap ve ayakkabı içerisinde bütün gün kapalı kaldığı için, ayakların her gün bol su ve sabunla yıkanarak temizlenmesi ve ardından kesinlikle kurutulmasının son derece önemli olduğunu söyleyen Figen Aktosun, her gün çorap değiştirilmesinin ve mümkünse aynı ayakkabının 2 günden fazla giyilmemesinin gerektiğinin altını çiziyor. Aktosun, "Ayakların temizliği kadar ayakkabının temizliği de önemlidir, sağlığa uygun ortopedik ayakkabılar tercih edilmelidir. Ayak temizliğine ve bakımına dikkat etmezseniz ilerleyen zamanlarda mantar hastalıklarına yakalanabilirsiniz." diyerek ekliyor.

Master Figen Aktosun, ayaklarda sıklıkla yaşanan terleme, ayak kokusu, halux valgus, nasır, topuk çatlağı, dolama, şeytan tırnağı, yorgunluk, kolay kırılma, siğil, mantar, ayak tarak kemiği bozuklukları, düztabanlık, taban yüksekliği, tırnak batması gibi sorunlar için yapılabilecek uygulamalar hakkında bilgi verdi.
 
Ayak bakımı yöntemleri:
  • Nem Maskesi: Yoğun nemlendirme etkisiyle sıcak, soğuk, güneş, duman, deterjan, sabun ve benzeri dış etkenlere karşı ayak derisinin dayanıklılığı artırılır, ayrıca bakımlı görüntüyü korur.
  • Ayak Peelingi: Bütün ölü derilerden arınmış, yüzeyel lekelerden kurtulmuş, pürüzsüz ve yumuşacık bir doku elde edilir. Çatlama ve sonrasında bu çatlaklardan deriye enfeksiyon sızması ihtimalini ortadan kaldırır.
  • Protez Tırnak ve Kalıcı Oje: Bu hizmet ile problemli tırnakların görünümünde muhteşem bir farklılık elde ediliyor ve problemlerle baş etme imkanı sağlıyor.

Bacaklarınız kabusunuz olmaktan çıkıyor

Tüm vücudun yükünü taşıyan ayak ve bacakların sağlıklı olması, genel sağlığın korunması ve ileride oluşabilecek hastalıkların önlenmesi bakımından oldukça önemli. Bazı durumlarda, hayati önem taşıyan ayak ve bacak sağlığıyla ilgili bakım ve kontrollerin uzman ellerde yapılmaması, çok daha karmaşık durumlara neden olabiliyor. 

Figen Ertosun, bu bölgede yaşanan dolaşım bozuklukları, varisler, toplardamarlarda oluşan tıkanıklıklar, venöz ülserler, lenfanjit, diz ve kalça eklemi bozuklukları, huzursuz bacak sendromu, diyabetik nöropati, lenfödem, deri dökünüleri ve kaşıntı gibi problemler yaşayan kişiler için yapılabilecek bakımları sıraladı...
 
Bacak bakımı yöntemleri:
  • Pressoterapi: Pressoterapi, vücuttaki lenf noktalarından başlayarak yapmış olduğu basınçlı uyarılarla ayak tabanından göğüs altına kadar uygulanan bir basınç terapisidir. Vakumlu pompalar kullanılarak vücudunu saran bir plastik örtü sayesinde cilt ve tenin altındaki damar ve lenf bezlerindeki kan akımını hızlandırarak bacaklardaki birikmiş ödemleri vücuttan uzaklaştırmayı amaçlar.
  • Selülit Masajı: Selülit oluşumunun başlıca nedeni dolaşım bozukluğudur. Kan ve lenf dolaşımındaki bozukluk ve yağ dokusundaki artış, toksik madde birikimine yol açar. Selülit masajı kan ve lenf dolaşımını harekete geçirir ve dokuların taze oksijen ile dolmasını sağlar.
  • Bölgesel İncelme Yöntemleri (AWT, Sorissa, Eximia):  Ses dalgalarıyla yağ hücrelerini parçalar, elastin ve kolajeni uyarır. Selülitle mücadele eder. Cildi sıkılaştırarak elastikiyet kaybını önler. Kan dolaşımını hızlandırır. Cildi toparlar ve metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlar.
  • Scarlet S: Epidermis ve dermisteki problemleri aynı anda tedavi edebilen bu sistem, özel tasarlanmış mikro iğneler ile cilt altını radyo frekans dalgaları gönderme esasına dayanıyor. İşlem sırasında cilt uyarılıyor ve ciltte iyileşme süreci bu uyarılar sayesinde gerçekleşiyor. Bu mikro iğneler cildin altına inerken cilt yüzeyini uyararak doğal iyileşme süreci başlatıyor. Yöntemde tek seans bir uygulama ile cilt sıkılaştırma, cilt tonunun düzenlenmesi, cilt çatlakları tedavisi, vücut sıkılaştırma ve sarkmaların giderilmesi konusunda gözle görülür bir iyileşme olduğundan bahsediliyor.
  • Power Plate: Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu teknikte, Power Plate’in ürettiği vibrasyon, insan vücuduna bir enerji olarak yollanıyor. Tercih edilen frekanstaki salınımlar vücut kaslarını gerilme yönünde uyarıyor. Uygulama süresince kaslar sürekli olarak geriliyor, gevşiyor ve çalışıyor.

İlgili haberlerimiz:

​Evde pedikür için gerekli 7 ipucu
7 temel ipucuyu kullanarak, evinizde ayak tırnaklarınıza nasıl pedikür yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Pudra.com'da...

​Tırnaklarımız tehlikede olabilir!
Rengarenk ojeli, manikürlü tırnaklar… İlk bakışta güzel ve bakımlı görünen bu tırnaklar, ne kadar sağlıklı ya da sağlıksız biliyor musunuz?
​Bacaklarınız yaza hazır mı?
Nihayet bahar geldi. Kış boyu pantolon ve çorapların ardına gizlenen, bakımı ihmal edilen bacakları deniz mevsiminden önce bakıma alma zamanı!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER