pudra.com 11.12.2009

En güzel kadınların güzellik reçeteleri

“En Güzel 21 Kadın ve Güzellik Sırları” adlı kitapta her biri kendi alanında ünlü 21 güzel kadının güzellik sırları yer alıyor.

Gazeteci Fatma Nilgün Meral, çocukluğundan bu yana güzele ve güzelliğe olan aşkını sonunda kitaplaştırdı. Meral, güzellik kitabında kendi bilgi ve deneyimlerine değil, her biri kendi alanında ünlü 21 güzel kadının güzellik sırlarına yer verdi.

En güzel kadınların güzellik reçeteleri

Epsilon Yayınları’ndan çıkan “En Güzel 21 Kadın ve Güzellik Sırları” adlı kitapta Aslı Tunca, Ayşegül Aldinç, Banu Can, Başak Köklükaya, Biricik Suden, C. Tuğba Koyuncuoğlu, Ece Sükan, Güliz Onursal, İçim Delemen, Lale Mansur, Manolya Onur, Meral Gökçaylı, Müge Ersin, Nebahat Çehre, Nermin Bezmen, Pelin Batu, Sinem Güven ve Şebnem Çapa, kadın ve güzelliğe dair görüşlerini, formda kalmanın püf noktalarını anlattı. Meral, kitabına konuk ettiği her kadına, kendi güzellik reçetesi sayılacak ‘Post- it’ini de yazdırdı.

Biz de bu "en güzel" kadınlardan 7 tanesini seçtik. Bakalım, onların güzellik formüllerini siz de beğenecek misiniz?




Şebnem Çapa
Tatlıyı azalt. Selülit olmaması için doğru beslen, meyve ve sebze ağırlıklı doy. Masaj yaptır. Bol bol yürü, bol bol su iç. İnan gram selülitin kalmaz. Fast food’dan uzak yaşa. İçki, sigara, çikolatayı yok etme hayatından ama azalt. Hamur işini unut. Az makyaj yap. Doğal davran. Samimi ol. Hoşgörülü yaşa. En az bir hayvanın olsun. Modayı takip et ama kıyafetlerin senin ruhunun imzası olsun.









Başak Köklükaya
Sabah ve ara öğünlerde asla çay kahve yok. Günde iki litre H20... Öğle yemeklerinde haşlanmış olması kaydıyla her şey yenilebilir. Akşam yemeklerinde sadece brokoli ya da karnabahar haşlanacak ve az miktarda limon dökülerek yenecek. Asla yağ tuz yok... On beş gün süren bu diyet üç günde bir akşam mönüsüne bir biftek ve limonlu az zeytinyağlı salata eklenerek değiştirilebilir... Bu benim yıllardır yaptığım gerçekten de olumlu sonuç aldığım, geri dönüşü çok kısa sürede olan bir diyettir. Herkese tavsiye ederim.








Sinem Güven
Güne kahkaha ile başla. Hayvan dostu ol. Onlarla sık sık muhabbet et. Eşine, dostuna, sevdiklerine, keyifli sürprizler yap. Günlük rutin temizliğini ihmal etme. Haftada en az iki uzun su kürlerin olsun. Haftada bir aynanın karşısında on dakika geçir. Gerekirse kendini sev: Çünkü en güzel kadın kendisiyle barışık olandır.










Ece Sükan
Günlük hayatta sıfır makyajla dolaş. Temiz bir cilt üstüne koruyucu faktörü olan nemlendirici kullan ve gerekmedikçe makyaj yapma. Spor, fitness, pilates. En önemlisi yürümek, yürümek, yürümek. Günde en az kırk beş dakika yürü. Doğal beslenmeyi tercih et.











Nebahat Çehre
Modada ve makyajda trendleri takip ederken saç ve cilt tonlarını göz ardı etme. Yüzünü mazeretin ne olursa olsun temizlemeden yatma. Kendin için hep iyi olanı iste. Çağır ki gelsin. Ekmek ve benzeri hamur işini sabah öğünü dışında hiç kullanma. İçki içiyorsan günde sadece bir kadeh iç. Sigara hiç kullanma. Kırmızı et yerine balık tercih et. Acıkınca bol salata tüket. Kendini sev, seni sevenlerle ve sevdiklerinle zaman geçir.








Ayşegül Aldinç
Soğuk havalarda nemlendirici sürmeden sokağa çıkma! Sıcakta güneşlenirken koruma faktörlü krem kullan. Otuzundan sonra göz altı kremini yanından ayırma! Kendini tanı! O şekilde giyin, süslen, dolaş; her koşulda güzel görünürsün. Sık yemek ye, sofradan hep biraz aç kalk. Suyla buluş, suya dokun... Banyo sonrası yüz ve vücut kremlerini muhakkak sür.









Pelin Batu
Mutlaka kediniz, köpeğiniz olsun. Bir süre sonra onlarsız yapamaz hale geleceksiniz. Sokak hayvanlarına bakın. Bu mutluluk gözlerinize yansıyacak, yüzünüz hiçbir malzemenin veremediği ışıltıya kavuşacaktır. Bu da sizi daha mutlu, dolayısıyla güzel kılacaktır. Aşık olun, aşk hayata anlam veriyor. Platonik bile olabilir duygunuz ama “AŞK” içinizde hep olsun...
Seyahat edin: Dünyayı görmek vizyonunuzu geliştirecektir. Bu da sizi farklı kılacaktır emin olun. Müzik hep olsun hayatınızda. Dinlediğiniz müzik içinizdeki müziği tetikleyecektir çünkü...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER