evrim uckunkaya
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Güneş lekelerine karşı alınması gereken önlemler

Dikkat edilmezse güneş, cilt lekelerini de beraberinde getiriyor. Güneşte fazla kalmak cildimizin hem nem dengesini bozuyor, kurumasına neden oluyor.

İZLE: GÜNEŞ KREMİ NASIL SEÇİLİR?👇 
Güneşe çıkmaktan korkmayın ama oluşabilecek leklere karşı da önlem almayı ihmal etmeyin. Güneş lekelerine karşı alınması gereken önlemleri sizler için anlattım ve ciltte leke tedavisi hakkında merak ettiğiniz sorulara yanıt verdim.

Güneş lekelerine karşı alınacak önlemler

Koronavirüs nedeniyle uzun zamandır evlerimizdeydik. Bugünlerde vücudumuzun büyük ihtiyacı, güneşten aldığımız D vitamini... Hayatın normale dönmeye başlamasıyla birlikte güneşten ihtiyacımız olan D vitaminini almaya başlayacağız. Ancak unutmamak gerekir ki; dikkat edilmezse güneş, cilt lekelerini de beraberinde getiriyor. Güneş altında fazla kalmak cildimizde leke oluşturarak cildimizin hem nem dengesini bozuyor hem de kurumasına neden oluyor.

Dr. Evrim UçkunkayaGüneşin zararlı etkilerinden korunmanın mümkün ancak bunun için bazı kurallara dikkat etmemiz gerekiyor.

Sadece şapka ve güneş gözlüğü kullanarak yüzümüzün belli bir bölümünü koruyabiliriz. Şemsiye kullanmak çok daha iyi bir koruyucudur. Ancak ne olursa olsun bu dönemde güneş kremi kullanmadan asla dışarı çıkmayın, 20 dakikada bir kuru cilde tekrar nemlendirici uygulayın. Parfüm ve parfümlü losyonlar cilt lekelerine neden olacağı için kullanmayın” önerilerinde bulunuyor.
 
Lekeler için renk açıcı kremler kullanmayın

Güneş lekeleri açık tenlilerde çok daha sık görüülüyor. Yaz mevsimi ile birlikte giderek dikleşen güneş ışınları, cildimizde hiç istemediğimiz görüntülerin oluşmasına neden olabiliyor. Cildimizde ve vücudumuzun güneşe maruz kalan bölgelerinde, koyu kahverenginde oluşan güneş lekeleri, bu dönemde hayatımızın kâbusu olabiliyor.
  • Özellikle açık tenlilerin güneş ışınlarından korunmak için çok daha dikkatli olması gerekiyor.
  • Dışarı çıkarken mutlaka yüksek faktörlü güneş kremi sürülmeli ve bu işlem her 20 dakikada bir tekrarlanmalıdır.
  • Güneş lekeleri sadece yüz bölgesinde oluşmaz. Dekolte bölgesi, el ve kollarda da leke oluşumu görülebilir. Tüm vücudu güneşin zararlı etkilerinden korumak için şemsiye kullanılabilir. " diyor.

Bir diğer önemli konu ise şu: Güneş lekeleriyle savaşmak için renk açıcı kremler ve renk düzenleyici kullanılmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum.
 
YAZ AYLARINDA GÜNEŞ LEKESİ OLUŞUMUNA KARŞI 6 BASİT ÖNLEM
 
  • Cildinize parfüm içeren ürün sürüp güneşe çıkmayın.
  • Güneşe çıkmadan yarım saat önce güneş kremi sürün. Kreminizi 20 dakikada bir yenileyin.
  • Islak ten üzerine güneş kremi sürmeyin. Cildinizi kurulamayı ihmal etmeyin.
  • Kış aylarında daha çok C vitamini ve antioksidanlar depolayarak yaza hazırlanın.
  • Özellikle açık tene sahip olanlar güneş kreminin yanı sıra mutlaka, şapka ve güneş gözlüğü kullansın.
  • Araba kullanırken bile güneş lekeleri oluşabilir. Özellikle el ve kol bölgesine güneş kremi sürerek önleminizi alın.
 
Teknolojik cihazları kullanırken 20 dakika ara verin

Telefon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik cihazların aşırı kullanımı, bu cihazlardan gelen UV ışınları nedeniyle, ciltte istenmeyen lekelere neden olabilir. Özellikle gündüz cep telefonu ve tablet kullanımlarında çok dikkatli olmak gerekiyor. Cep telefonlarından yayılan dalgalar cilde matlık veriyor, leke oluşturuyor ve cildin altındaki koruyucu mineral yapıyı bozuyor. Cilt lekelerinden korunmak için teknolojik cihazları 20 dakika ara vererek kullanın.
 
Cilt lekelerinin yüzde 90’ı tedavi edilebilir

Cilt lekesi tedavisi öncesinde, lekenin derin mi yoksa yüzeysel mi olduğu tespit edilmesi gerekiyor. Leke tedavisinde genellikle kombine tedaviler daha iyi sonuçlar verir.

Cilt lekesi tedavi yöntemleri
  • Ciltte güneşin etkisiyle oluşan lekelere karşı, cilt altına yapılan nem aşıları ve PRP’ler ile cilt bariyerinin güçlendirebiliyor, dermapen ve lazer uygulamalarıyla da kalıcı iyileştirme sağlayabiliyoruz.
  • Cilt lekelerine karşı gerçekleştirilen klinik uygulamaların kesinlikle kış aylarında yapılması gerekiyor.
  • Bazı derin lekeler ve pigment hasarları, tedavilerinden sonra özellikle yaz aylarında tekrar kendini gösterebilir. Bu tür lekeleri önlemek için güneşten korunmak çok önemli.
  • Güneşe karşı özellikle ultraviyole A ve ultraviyole B içerikli olan, yüksek koruma faktörüne sahip kremler kullanılması gerekiyor.
  • Aynı zamanda cilt altı tabakasını besleyici, kolajen ve elastin doku artışını destekleyen ürünler kullanılarak cilt dokusu daha da canlı hale getirilebilir.

Herkese sağlıklı günler dilerim.

Bana her zaman aşağıdaki sosyal medya hesaplarımdan ve druckunkaya.com adresli web sitemden ulaşabilirsiniz. 

facebook.com/drevrimuckunkaya
instagram.com/druckunkaya/
youtube.com/user/druckunkaya
 
İlgili haberlerimiz:

Güneş sonrası cilt bakımı
Güneşlendikten sonra cildimizin ekstra bakıma ihtiyacı olduğunu artık biliyoruz. Amerikan Hastanesi Dermatoloji Bölüm’nden Dr. Buket Pençe bakın neler anlattı...

Güneş kremi nasıl kullanılır?
Yaz geldi, güneş kendini iyice gösterdi ve güneş kremlerine olan talep gün geçtikçe artıyor. Peki güneş kremini doğru kullanıyor muyuz? Detaylar Pudra'da!

Güneş kremleriyle ilgili bilmedikleriniz
Güneş kremleri hakkında detaylı bilgiye sahip misiniz? Güneşin zarralı ışınlarından koruyan bu ürünler sandığınız kadar masum mu? Nivea Sun uzmanlarından öğrenelim...


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER