16.11.2017

Güzel bir cilt için 5 maddeye dikkat!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek cilt güzelliğiyle ilgili yapılmaması gereken 5 maddeyi açıkladı.

Her gün bilerek veya bilmeyerek yapılan bazı hatalar cilde fazlasıyla zarar verebiliyor. Cildinize çok iyi bakıyor olsanız dahi eğer yapılmaması gereken bu 5 maddeyi sıkça yapıyorsanız güzel bir cilde sahip olamayabilirsiniz.

Güzel bir cilt için 5 maddeye dikkat!

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek cilt güzelliğiyle ilgili yapılmaması gereken 5 maddenin altını çizdi.

1) Sivilceleri sıkmayın.
Sivilcelerinizi sıkmak bir çözüm değildir. Uzun vadede daha büyük sıkıntılara yol açar. Sivilcenizi sıktığınızda, gözeneği tıkayan her ne ise dışarı çıksa da büyük bir kısmı içerde, cildin altında kalır.  
 
s

2) Tuzlu yiyecekler tüketmeyin.
Tuzlu besinlere dayanamıyorsanız, cildinizin susuz kalmasına yol açabilirsiniz. Beslenmenizdeki aşırı sodyum cildinizdeki nemi emer ve kurumasına, solgunlaşmasına neden olur.  Bu durumdan korunmak için tuzlu yiyeceklerden ne kadar uzak durursanız size o kadar faydası olacaktır.
 
c

3) Uyku saatlerinizi düzenli hale getirin.
Uyku düzensizliği de tüm dengenizi etkileyen bir faktördür. Nedeni her ne olursa olsun uykusuz kalmanız diğer organlarınız gibi cildinizi de olumsuz etkiler. Uyku düzensizliği cildinizin yıpranmış görünmesine neden olur. Vücudunuzu onarmak için uyku düzeninize mutlaka dikkat edin. 
 
d

4) Hem yazın hem de kışın güneş kremi kullanın!
Güneşin yaydığı UVA ışınları cildinizin kırışmasına neden olur. Siz gözünüzle görmüyor olabilirsiniz ama UVB ve UVA ışınlarına maruz kalan cilt, yaşlılık lekeleri, kırışıklıklar ve cilt kanseri gibi problemlerle karşılaşabilir. O yüzden kışın bile yüzünüze, ellerinize cilt tipinize uygun güneş koruyucu krem sürmelisiniz.  
 
s

5) Asitli içecekler tüketmeyin.
Asitli içecekler vücutta birikim yapar ve yaşlanmanızı hızlandırır. Bu nedenle asitli içeceklerden uzak durulmasında fayda vardır. Asitli içecekler yerine bol bol su tüketmek cilt sağlığı için önemlidir. 
Asitli içeceklerin zararları


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER