@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 15.03.2010

Kuru ciltler için bakım maskeleri

Kuru ciltlere doğal ürünlerle yapılan cilt bakımı hem sağlıklı hem de çok ekonomik!






Cilt ister normal, ister yağlı, ister kuru olsun; önemli olan cildimizi korumayı bilmektir. Çünkü yüz ve boyun dış etkenlerden çok fazla etkilenir.

Yüzümün cilt yapısı ellerimizinkine benzer. Fakat yüzümüzün başka sorunları da vardır; sivilceler, kuruma, yağlanma, kırışıklık gibi. Bunlar cildin gerçek ve en büyük düşmanlarıdır. O yüzden cilt bakımına genç yaşta başlayıp, cildin türüne uygun bir bakım yapmak gerekir.

Kuru cildin en büyük sorunu, kuruma, kaşıntı, pul pul dökülme ve gerginlik. Kuru bir cildiniz varsa, meyve, sebze ve bitkilerle yapılan doğal bakımları, kozmetik ürünlere destek ve alternatif olarak tercih edebilirsiniz.






Pudra.com, kuru cilde iyi gelen, nem veren maskeleri araştırdı: İşte yapması ve uygulaması kolay kuru cilt maskeleri...

Yulaf içi maskesi
İki çorba kaşığı yulaf içini, suda veya sütte 15 dakika kaynatın. Sonra bir kaşık bal ilave edin. Ilıkken yüzünüze sürün, biraz bekletin ve ılık su ile durulayın.

Kabak maskesi
Haşlanmış kabaktan iki çorba kaşığı alın ve içerisine bir çorba kaşığı zeytinyağı veya badem yağı karıştırın. Bu karışımı güzelce yüzünüze yayın. 20 dakika sonra ılık su ile cildinizi durulayın.

Havuç maskesi
İki havucu rendeleyin ve yumurta akı ile çırpın. Buna, bir tatlı kaşığı zeytinyağı veya süt ve az miktarda nişasta karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza sürün. Yarım saat sonra yıkayın.

Marul maskesi
Marul yapraklarını temizledikten sonra ince ince kıyın. Üzerine zeytinyağı ve lapa haline gelmesi için birkaç damla limon suyu sıkın, yüzünüze sürün. 20 dakika sonra yavaş yavaş önce sıcak su ile sonra soğuk su ile yüzünüzü yıkayın. Marul yerine rendelenmiş turp veya patates püresi de kullanabilirsiniz.

Muz maskesi
Bir adet muzu iyice ezdikten sonra içine bir tatlı kaşığı süt veya kaymak katın. Bu karışımı 20 dakika yüzünüzde tuttuktan sonra yıkayın.

Elma maskesi
Bir elmayı rendeledikten sonra içine bir çorba kaşığı zeytinyağı, süt veya kaymak karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza sürün, 20 dakika sonra temizleyin.


EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER