@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.03.2015

Makyajla uyumanın cildinize zararları

Makyajla uyumanın zararları hakkında hepimizin az çok fikri var, ancak bazen tembelliğimizin kurbanı oluyoruz. Her ne kadar bir kereden bir şey olmaz diye düşünseniz de aslında o bir gecenin bile cildinize zararı var.

Hadi kabul edelim, hepimizin makyajla uyuyakaldığı geceler oluyor. Yorucu bir iş gününden sonra ya da uzun bir gecenin ardından makyajımızı temizlemeden yatmanın, bir kereye mahsus olduğunu bu yüzden çok büyük bir sorun olmadığını düşünüyoruz, ama yanılıyoruz. Sadece bir kere makyajla uyumak bile cildimize ciddi zararlar verebiliyor.

Makyajla uyumanın cildinize zararları

Cildimizin geceleri yaptığı en önemli iş kendini yenilemek. Makyajla özellikle de föndetönle uyumak cildinizin yenilenmesini engeller ve cildinizin zarar görmesine sebep olur. Elbette makyajla uyumanın bir alışkanlık haline gelmesi çok daha ciddi zararlara sebep olabilir ancak bunun bir kez yaşanması bile cildiniz için yeterince olumsuz bir durum. Bakın hangi makyaj malzemesiyle uyursanız, cildinize nasıl zarar veriyorsunuz...

Fondöten
Kalın bir şekilde sürdüğünüz fondöten gün boyunca hava kirliliği, egzos dumanı, bakteri gibi çevresel etkilere maruz kalır. Bunlar makyajın kendi kendine azalmasına neden olurken aynı anda bir araya gelerek mikrodolaşımı ve cildin kendini yenilemesini önler. Cildinizde erken yaşta kırışıklıkların oluşmasına ve akne problemlerine neden olur.

Makyaj bazı
Primer yani makyaj bazı kullanımının da cildinize zarar verme ihtimali var ancak bu tamamen nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer makyaj bazı gün boyunca yüzünüzde kalıyorsa, bu cildiniz için oldukça tehlikeli. Çünkü çevreden gelen bakteriler de makyaj bazıyla birlikte cildinizde gün boyu kalıyor. Ancak cildiniz doğru bir şekilde temizleyip, nemlendirirseniz makyaj bazının bir zararı yok.

Ruj
Rujla uyumak, aslında çoğumuzun bildiği gibi, dudaklarımızda kuruluğa ve çatlaklara neden oluyor. Bu yüzden uyumadan önce rujunuzu iyice temizleyip mümkünse bir dudak peeling'i kullanmalısınız ve mutlaka dudak nemlendiricisi sürmelisiniz.

Maskara
Eğer göz makyajıyla uyuyakalanlardansanız burayı dikkatli okumanızda fayda var. Maskara partikülleri kıl köklerini tıkayarak aynı cildiniz gibi kirpiklerinizin de tahriş olmasına neden olur. Eğer kirpikleriniz tahriş olursa, şişme ya da bakterilerin neden olduğu göz nezlesine yakalanmanız da olası. Eğer bunlar sizin için yeterince korkunç değilse, maskarayla uyumanın kirpiklerinizi kolayca kırılabilir bir hale getirdiğini de unutmayın.

Elbette tüm bunların farkında olmanız, bazen tembellik edip makyajınızı silmeden kendinizi yatağa atmak istemenizin önünde bir engel değil. Böyle durumlarda yatağınızın başucunda makyaj temizleme mendilleri bulundurabilirsiniz. Böylece hem uyumadan önce mendilleri görerek makyajınızı çıkarmanız gerektiğini hatırlayacaksınız hem de kolayca makyajınızı temizleyebileceksiniz. Ayrıca her akşam için hatırlatıcı bir alarm kurmanız da yardımcı olabilir.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER